50liefde - De Datingsite voor 50 plussers!

50Liefde is, zoals de naam al aangeeft, een datingsite voor 50-plussers die op zoek zijn naar contact met anderen of een serieuze relatie. Dat hoeft niet perse een relatie te zijn, maar mag uiteraard ook vriendschap zijn. Om toegang te krijgen tot het platform moet je eerst een gratis account aanmaken. Dat doe je door op de startpagina aan te geven wie je bent, man of vrouw, en wat je zoekt. Vervolgens geef je een (gebruikers)naam op en vul je je e-mailadres en een zelf gekozen wachtwoord in. Hierna kun je een profiel aanmaken. Als je bent ingelogd kun je onbeperkt zoeken in de profielen of er mensen zijn die je graag beter wilt leren kennen. Dus ben je op zoek naar liefde of contact met andere 50plussers? Probeer dan 50liefde vandaag nog gatis. Lees hier in onze review meer over aanmelden, gebruik, kosten en afmelden. 

50liefde Sterke punten

  • Onbeperkt profielen bekijken
  • Partnervoorstellen vanuit 50liefde.nl
  • Percentage succesfactor zichbtbaar bij profielen
  • Site handig in gebruik voor ouderen

50liefde Zwakke punten

  • Automatische verlenging waarna je € 39,99 per maand betaald
  • Berichten sturen alleen met een premium membership
  • Weinig extra functies buiten de basis functies

Aanmelden

Aanmelden is gratis bij 50liefde. Wanneer je je aanmeld bij 50liefde moet je een gebruikersnaam, wachtwoord en emailadres invoeren. Daarnaast vul je je profiel aan met persoonsgegevens zoals geboortedatum, woonplaats, opleiding en kan je een klein stukje over jezelf typen. Door deze minimale vragenlijst is het aanmelden overzichtelijk en ben je niet urenlang bezig met het maken van een profiel. Natuurlijk kan je na je aanmelding ervoor kiezen om je profiel verder aan te vullen. Als je je geboortedatum moet invoeren is het eerste geboortejaar 1979. De minimumleeftijd voor 50liefde is 40 jaar. Op deze manier melden vrijwel alleen leden zich aan die ouder zijn dan 40, zo wordt de doelgroep op 50liefde beschermt.

Omschrijving van jezelf

Bij je aanmelding heb je ook een open veld waar je een omschrijving kan geven van jezelf gevolgd door een open veld waar je kan aangeven waar je naar op zoek bent. Vindt jij bijvoorbeeld uiterlijk erg belangrijk of ligt je focus meer op persoonlijkheid dan kan je dat hier allemaal beschrijven. Om je hierbij te helpen geeft 50liefde een tip om een goede omschrijving te geven. Zo zorg je ervoor dat je niet te algemeen bent waardoor je misschien wel een grotere groep mensen aanspreekt, maar niet degene waar jij juist naar op zoek bent, je ware liefde. Stel je wil extra informatie geven over jezelf dan kan dat. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je het heel belangrijk vindt dat iemand geen alcohol drinkt, rookt, een bepaalde religie hebt of niet wil dat je toekomstige partner kinderen thuis heeft wonen. 

Inschrijfproces 50liefde

Interesses

Na deze vragen is het tijd om je interesses aan te geven. Zo zijn er verschillende categorieën waar je kan aankruisen waar je van houdt. De categorieën hier cultuur, sport, muziek en diversen. Om niet teveel opties aan te laten kruisen, maar ervoor te zorgen dat je kiest wat echt bij je past mag je maximaal 10 interesses aankruisen. Heb je een interesse, maar zit deze niet bij de opties? Geen probleem, later bij het invullen van je profiel heb je nog genoeg opties om dit op je profiel te benoemen. 

Je profiel wordt compleet gemaakt met de laatste optie, het üploaden van foto's. Het belangrijkste is dat je een goede profielfoto üpload. 50liefde geeft aan dat wanneer een profiel een profielfoto heeft deze 3 keer vaker wordt bezocht. Heb je een goed gekozen foto, dan is de kans zelfs 5 keer groter dat er gereageerd wordt op je profiel. Een goede foto is bijvoorbeeld een foto waar je alleen op staat, goed zichtbaar, een duidelijke foto met een juist aantal pixels en een foto waarin je jezelf bent. Zo is een vakantiefoto van verre afstand bijvoorbeeld niet goed zichtbaar. Een foto waarin je lekker zit te eten in een restaurant is bijvoorbeeld weer wel een goede keuze. Je kan bij je profiel meerdere foto's üploaden. Heb je bijvoorbeeld een foto waar je gezellig feest viert die je perfect een kijkje in je leven laat zien. Dan kan je deze foto beter gebruiken als extra foto in plaats van profiel foto. 


Doelgroep 50liefde

Dating via internet is al lang niet alleen meer voor alleen jongeren. De wat oudere doelgroep weet zich steeds beter een weg te vinden naar de online datingwereld. Toch voelen veel ouderen zich niet op het hun gemak tussen allemaal jongere leden en hier speelt 50liefde goed op in. Doordat 50liefde zich speciaal richt op 50plussers die op zoek zijn naar een date, relatie, vriendschap of gewoon gezelschap voelen de leden zich op hun gemak. 

50liefde is niet de grootste datingsite op dit moment, maar is wel een hele actieve datingsite. Deze activiteit is vooral terug te zien in de duizenden berichten die via de datingsite worden verstuurd. Ook groeit het aantal leden dat zich aanmelden bij 50liefde per dag. Opvallend is dat aanmeldingen vooral door vrouwen wordt gedaan. Zo geeft 50liefde aan dat 57% van de leden vrouw is. Het succesratio van 50liefde is ook erg hoog, zo vindt volgens 50liefde 1 op de 3 leden die zich inschrijven een nieuwe partner. 

Cijfers 50liefde

Gebruiksgemak

Doordat 50liefde zich richt op ouderen is het belangrijk dat de site goed te gebruiken is. En gelukkig heeft 50liefde dit gedaan, want het gebruiksgemak is super goed. Dit komt voornamelijk door de lay-out van de site. In de lay-out staat alle informatie beknopt en duidelijk weergeven. Zo kan je via grote en duidelijke knoppen door het aanmeldproces, maar ook door de website geleid. Ook is de site duidelijk leesbaar wat ook fijn is voor de wat oudere gebruiker. 

Functies 50liefde


Gebruik

Ben je op zoek naar andere profielen? Dan kan je op basis van verschillende filters je zoekopdracht verfijnen. Zo krijg je een reeks met profielen die aan jouw wensen voldoen zoals woonplaats, leeftijd en interesses.
Wanneer je andere profielen bekijkt zie je per profiel hoeveel procent succesfactor er is met jouw profiel. Dit percentage wordt bepaald op basis van jouw profiel instellingen, de wensen van een andere gebruiker en andersom.

Heb je toch geen zin om andere profielen te zoeken? Dan kan je op 50liefde verschillende partnervoorstellen zien die door 50liefde zijn gekozen op basis van jouw ingestelde interesses. Wanneer je net nieuw bent op 50liefde kan het even duren voordat er partnervoorstellen zijn.

Datingadvies

Waar je bij veel datingsites professionele datinghulp krijgt aangeboden is dit bij 50liefde helaas niet het geval. Wel geeft 50liefde aan een goede klantenservice te hebben waar ze je graag op weg helpen en voor je klaar staan waar nodig. Kom je bijvoorbeeld niet uit het gebruik van de website of heb je een duwtje nodig in de goede richting? Dan kan je op de website veel lezen over daten en wat er bij het liefdesleven komt kijken. Zo zijn er leuke blogs te lezen op de site waar je feitjes en verschillende datingtips kan vinden. Heb je even geen zin om andere profielen te zoeken, te bekijken of contact te hebben met anderen? Dan kan je bij 50liefde ook je tijd besteden aan het lezen van succesverhalen van anderen. Kortom hoe je humeur ook is, wanneer je inlogt bij 50liefde heb je altijd wel iets om je te vermaken. 

Premium functies

De website van 50liede is goed gratis te gebruiken. Wil je echter optimaal van de datingsite gebruik maken dan heb je een premium lidmaatschap nodig. 
Functies die bij dit lidmaatschap beschikbaar worden gesteld zijn dat je kan chatten met andere leden. En het grote voordeel is dat dit contact onbeperkt is. Het maakt dus niet uit of één bericht stuurt of de hele avond met andere leden zit te chatten. Daarnaast krijg je een gratis professioneel consult waarmee je je profiel en kans op liefde kan vergroten. 
Naast het versturen van berichten en een gratis consult brengt een ander groot voordeel dat je onbeperkt en allé foto's kan bekijken van andere leden. Heb je leden die je niet zo bevallen of wil je juist dat bepaalde leden jouw profiel niet kunnen zien? Dan kan je met het premium lidmaatschap deze leden blokkeren. Ook hoef je als premium lid minder lang te wachten op een reactie van de klantenservice. Zo krijg je voorrang op je vragen ten opzichte van gratis leden. Naast deze voordelen vinden wij een groot voordeel dat je profiel als premium lid hoger zichtbaar wordt. Dit heeft direct invloed op je datingresultaten en vergroot dus je kans op liefde. Als gratis lid kan je geen berichten van andere leden lezen. Doordat je als premium lid kan zien wie ook een premium lid is hoef je niet onzeker te worden als je geen reactie krijgt op je verstuurde berichten. Je kan namelijk zien waarom andere leden niet reageren, namelijk omdat ze een gratis lid zijn en je bericht niet gelezen hebben. Dit is ten opzichtte van veel datingsites een groot voordeel! 

Premiumfuncties 50liefde

 


Prijzen

Bij het aanmelden bij 50liefde heb je een gratis profiel. Met een gratis profiel kan je profielen en profielfoto's bekijken, andere gebruikers zoeken en opslaan als favoriet. Wil je bij een profiel meer foto's bekijken en berichten sturen? Dan kan dit met een membership. Andere voordelen van een membership is dat je gratis professioneel consult krijgt,  onbeperkt matchgame kan spelen, onzichtbaar kan surfen en je profiel hoger in zoekresultaten verschijnt. Afhankelijk van je gekozen membership krijg je ook contactgarantie. Bijvoorbeeld bij 6 maanden krijg je 80% contactgarantie en bij 12 maanden krijg je 100% contactgarantie.

Prijzen 50liefde

Er zijn regelmatige verschillende acties waarmee je korting kan krijgen op een membership.

Bij een Premium lite abonnement van 3 maanden betaal je            € 29,99 per maand
Bij een Premium Classic abonnement van 6 maanden betaal je     € 24,99 per maand
Bij een Premium comfort abonnement van 12 maanden betaal je   € 17,99 per maand

Let op wanneer je premium lidmaatschap afloopt, wordt deze onbeperkt verlengd en zal na afloop van je vooraf aangeschafde abonnement worden gefactureerd voor € 39,99 per maand, niet voor de actieprijs.


Afmelden

Als je je profiel wil verwijderen is dit heel simpel.

Wanneer je naar mijn account gaat in de menubalk zie je verschillende opties tevoorschijnkomen zoals premium lidmaatschap, profiel aanpassen, instellingen en lidmaatschap en uitloggen. Als je instellingen en lidmaatschap kiest ga je naar een nieuwe pagina. Aan de linkerkant van het scherm zie je een menu met de optie profiel verwijderen. Klik op verwijder mijn profiel om je profiel te verwijderen. Let ook even op of je lidmaatschap is stopgezet. Mocht dit niet lukken dan kan je altijd contact opnemen met 50liefde.

Herroepingsrecht 

Heb je perongeluk een premiumlidmaatschap aangeschaft, maar wilde je dit eigenlijk niet? Je kan dan direct kiezen om je premiumlidmaatschap stop te zetten. Wil je ook niet de kosten van het premiumlidmaatschap betalen? Dan kan je gebruik maken van je herroepingsrecht door een formulier in te vullen en naar de klantenservice te sturen. Wel is belangrijk dat je tot die tijd geen gebruik hebt gemaakt van de premium functies. Functies die hieronder vallen zijn het openen en versturen van berichten. zo lang je hier geen gebruik van hebt gemaakt heb je recht op je geld terug. Deze restitutie zal binnen 14 dagen beoordeeld worden en plaatsvinden. 


50liefde Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over 50liefde.

Bekijken 50liefde

Schrijf je eigen review