50plusmatch - De Datingsites voor iedereen ouder dan 50!

50plusmatch is een datingsite die zich richt op 50-plussers die op zoek zijn naar een serieuze date of relatie. Ben je 50plus en singel en eenzaam? Dit hoeft helemaal niet! 50plusmatch helpt je om die vriendschap of liefde te vinden die jouw leven weer compleet kan maken. Benieuwd naar wat wij ervan vonden? Lees hier onze review en de ervaring van echte gebruikers!

50plusmatch Sterke punten

 • Duidelijke doelgroep op de site
 • Gratis bericht sturen als je een bericht hebt ontvangen
 • Heeft een App
 • Heeft een Thuiswinkel waarborg merk
 • Leuke functies zoals Videowall, Things2share en Ga mee op Date

50plusmatch Zwakke punten

 • Premiumlidmaatschap is een abonnement per maand
 • Teveel functies waardoor website beetje onoverzichtelijk wordt

Aanmelden

Wil je je aanmelden bij 50plusmatch? Dit kan gratis en geheel vrijblijvend. Bij het aanmelden moet je een gebruikersnaam, wachtwoord en emailadres invullen. Meteen daarna vul je je profiel aan met je geboortedatum, woonplaats, opleidingsniveau, je interesses en kan je stukjes schrijven over jezelf. Hoe meer informatie je over jezelf geeft hoe selectiever 50plusmatch je kan koppelen aan andere singles. Let op: het is belangrijk dat je je gebruikersnaam onthoud. Wanneer je je wachtwoord vergeten bent kan je deze alleen opvragen door je emailadres én gebruikersnaam in te vullen.

Inschrijfproces

Bij je aanmelding is het geven van sommige informatie verplicht zoals je geboortedatum, opleidingsniveau en of je wel of geen kinderen hebt. Andere informatie zoals je beroep, woonplaats en of je alcohol drinkt of rookt is niet verplicht om te antwoorden. Bedenk wel dat deze vragen worden gesteld om een reden, namelijk dat veel bezoekers de antwoorden op deze vragen belangrijk vindt. Door deze vragen te beantwoorden vergroot je je kans op het vinden van een match. 
Wanneer je verder in je inschrijving komt hoe persoonlijker je vragen worden zoals vragen over uiterlijk. Ook hier geldt je mag invullen wat je wil, je bent niks verplicht. Let er wel op dat het voor andere leden leuker en fijner is om te weten hoe je eruit ziet. Je denkt natuurlijk dit kunnen leden ook zien bij mijn profielfoto. Maar wanneer je dit invult kan de zoekmachine jouw profiel makkelijker eruit filteren voor andere leden. Dus wanneer iemand zoekt naar iemand met bruin haar en blauwe ogen kan de zoekmachine bijvoorbeeld bij jouw profiel uitkomen. Andere vragen die gesteld worden gaan over lievelingsfilm, lievelingsboek, wat je het lekkerste vindt om te eten en van welke muziek je houdt. 

Naar wat ben je op zoek 

Nadat je alle informatie over jezelf hebt gegeven is het natuurlijk tijd om aan te geven waar je naar op zoek bent! Ben je op zoek naar gezelschap, een vrienschap of naar een liefde? In een open veld kan je daarna aan gaan geven waar deze persoon aan moet voldoen en eventueel eruit moet zien denk aan haarkleur, postuur enz. Denk voordat je gaat schrijven wel goed na waar je naar op zoek bent. Hoe duidelijker je hier een beeld kan schetsen hoe beter andere leden zich aangesproken voelen en hoe groter je kans op je match. Probeer ook een leuk verhaal ervan te maken en niet alleen haarkleur en postuur bijvoorbeeld te omschrijven. Een voorbeeld van een omschrijving is bijvoorbeeld: Ik ben op zoek naar een partner die positief in het leven staat en die van gezelligheid houdt. Een partner waar ik samen mee op de bank bij de openhaard met een kop thee of glas wijn na een lange herfstwandeling. In deze omschrijving geef je aan dat je iemand zoekt die van wandelen houdt en van gezelligheid.

Interesses en foto’s uploaden

Na je inschrijving kan je een of meerdere foto's üploaden en uit een lange lijst verschillende opties aanvinken wat je graag in je vrije tijd doet. Keuzes die je hierin kan maken zijn bijvoorbeeld tuinieren, schilderen, lezen, wandelen of dansen. Let op je kan hier maximaal 10 interesses kiezen zodat je de interesses kiest die je het allerliefst doet. Wil je naast deze interesses ook aangeven dat je bijvoorbeeld van koken en lekker eten houdt, dan kan je dit in de vrije ruimte doen. Door een selectie te maken krijgen andere leden een goed en duidelijk beeld van jou als persoon en of jij aansluit bij hun wensen. Wil je liever even wachten met het üploaden van een foto, omdat je nog een leuke foto wil maken bijvoorbeeld. Dan kan je deze optie overslaan. Let op bij de filters kunnen leden ook zoeken op leden of ze wel of geen profielfoto hebben, je wil dus wel bij deze filter weergeven worden dus wacht niet te lang met het toevoegen van een foto. Je kan maximaal 10 foto's toevoegen aan je profiel. Het daten kan nu dus echt beginnen! 

Logo 50plusmatch


Prijzen

Wanneer je aanmeld bij 50plusmatch is dit gratis en krijg je een gratis lidmaatschap. Bij een gratis lidmaatschap zijn niet alle functies van de website te gebruiken. Wil je toch alle functies gebruiken? Dan kan dit met een volledig lidmaatschap.

Functies premiumlidmaatschap 50plusmatch

Met een volledig lidmaatschap kan je persoonlijke berichten sturen, 1 op 1 chatten, zien wie je profiel bezoekt, zoekprofiel van andere leden zien en meedoen aan Things2share.
Er zijn regelmatig acties te vinden voor een volledig lidmaatschap.

 

Prijzen premiumlidmaatschap 50plusmatch

Bij een abonnement van 1 maand betaal je         € 29,95 per maand
Bij een abonnement van 3 maanden betaal je     € 19,95 per maand
Bij een abonnement van 6 maanden betaal je     € 14,95 per maand
Bij een abonnement van 12 maanden betaal je   € 9,95 per maand

Let op dat je abonnement automatisch wordt verlengt. Wil je je abonnement stop zetten? Dan kan dit tegen het einde van de verlenging met een opzegtermijn van ten hoogste één maand.


Gebruik

Er zijn veel verschillende functies te vinden op 50plusmatch zoals het zoeken van andere profielen, Ga mee op date, Things2share, Videowall en Quizes.
Het is leuk dat 50plusmatch op een vrijblijvende originele manier informatie laat delen waardoor andere dit kunnen lezen en zich aangesproken kunnen voelen tot je profiel.

Ga mee op date/oproepen

Oproep Ga mee op date 50plusmatch

Bij de functie ''Ga mee op Date'' en ''Oproepen'' kan je andere leden laten weten wat je graag doet op een date zoals theater bezoeken, uitstapje, iets drinken, uit eten of wandelen. Wanneer je dit plaatst kunnen andere gebruikers op basis van je interesse bij Ga mee op Date jouw profiel bekijken en op deze manier contact zoeken en op dat soort date met je gaan. Bij deze functie die je een soort oproep of uitnodiging om te laten weten dat jij deze activiteit graag wil doen met anderen. Zie je een oproep die jou leuk lijkt? Reageer eronder en wie weet zijn jullie binnenkort wel op date. Dit is een leuke manier om je profiel opvulling te geven en een oproep te doen aan anderen. 

Things2Share

Things2share 50plusmatch

Things2share is een pagina op 50plusmatch waar je als gebruiker een blog kan schrijven over dingen die je mee gemaakt hebt, dingen waar je een mening over hebt of dingen die jij met andere wil delen. Andere bezoekers kunnen dit lezen en op basis van je verhaal een reactie plaatsen of contact met je opnemen. Je kan met een gratis profiel wel Things2share van anderen lezen maar niet zelf een Things2share plaatsen.

Videowall

Videowall is een pagina op 50plusmatch waar je filmpjes kan delen die je zelf hebt gemaakt of video's van liedjes van Youtube die jij mooi vindt of betekenis hebben voor je. Andere gebruikers kunnen deze filmpjes hier bekijken en zich eventueel aangetrokken voelen tot je. Ook kan je door te reageren op filmpjes een klik met iemand krijgen en makkelijk een onderwerp hebben om over te praten. Super makkelijk dus om het ijs tussen leden te breken. 

Andere functies op 50plusmatch

Aan de linkerkant van het menu bij 50plusmatch zie je andere functies zoals:

 • zien we er online is;
 • je mailbox bekijken;
 • je profiel aanpassen;
 • je lidmaatschap wijzigen;
 • de laatste updates zien, zoals nieuwe foto’s, nieuwe leden en beschrijvingen;
 • leuke informatie en boodschappen lezen via things2share;
 • bij ‘ga mee op date’ of oproepen aangeven wat je wil doen op de eerste date en leden uitnodigen tot een date met jou;
 • blogs lezen van andere leden;
 • videowall bekijken met allerlei Youtube video’s van leden;
 • gebruik maken van de uitgebreide zoekfunctie;
 • gratis gebruik maken van de 50plusmatch app;
 • leden zoeken en opslaan als favoriet of blokkeren;
 • op elk moment je profiel wijzigen;
 • op elk moment je instellingen wijzigen.

50plusmatch app

50plusmatch app

Naast de website die je op verschillende aparaten kan gebruiken zoals computer, laptop, tablet en telefoon kan je ook de App gratis downloaden. Deze app is te downloaden bij zowel in de App store als de Google Play store. de functies op de app zijn hetzelfde als op de website. Het grote voordeel aan de App is dat 50plusmatch geoptimaliseerd is op het gebruik op de telefoon of tablet. Zo zijn de functies beter zichtbaar en aan te toetsen en krijg je indien gewenst pushmeldingen. Op deze manier mis je nooit meer een berichtje en kan je super snel en makkelijk met andere leden communiceren. 


Afmelden

Heb je een match gevonden? Of ben je toch op zoek naar een datingsite die beter bij je past? Je kan je gemakkelijk afmelden bij 50plusmatch.

Ga naar je profiel door te klikken op je profielfoto rechtsboven en kies mijn profiel.
Vervolgens zie je aan de linkerkant de optie instellingen en lidmaatschap. Vervolgens kan je in de linkerkant van het menu klikken op Tijdelijk stoppen of de optie Uitschrijven.

Als je je profiel uit wil schrijven moet je klikken op Uitschrijven. Met deze functie wordt je profiel definitief verwijderd waarmee ook je profielinformatie en gesprekken definitief worden verwijderd. Wil je deze informatie toch liever behouden? Dan kan je ook je profiel tijdelijk stopzetten. Je profiel wordt dan niet verwijderd maar je profiel is voor andere niet meer zichtbaar en je ontvangt geen berichten meer van andere gebruikers. Wil je toch weer gebruik maken van je profiel? Je account wordt gelijk weer geactiveert wanneer je inlogt op 50plusmatch.


50plusmatch Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over 50plusmatch.

Bekijken 50plusmatch

Schrijf je eigen review