Datingsites opzeggen

Datingsites opzeggen

Datingsites opzeggen

Datingsites opzeggen

Als je een abonnement of lidmaatschap hebt afgesloten op een datingsite kun je dat ook weer opzeggen. Het is algemeen bekend dat je voor opzeggen meer moeite moet doen dan voor het aanmelden. Dat komt omdat datingsites liever zien dat jij lid blijft. Hoe langer jij lid blijft, hoe meer inkomsten zij krijgen.

Als je definitief stopt met online daten kun je het beste je lidmaatschap op een betaalde datingsite opzeggen. Daarnaast is het verstandig om je account te verwijderen.

Datingsites Lidmaatschap opzeggen

Je datingsites lidmaatschap opzeggen doe je om onnodige kosten te voorkomen. Op datingsitesvergelijken.nl hebben we in elke review een rubriek opgenomen waarin per datingsite precies staat hoe het lidmaatschap opgezegd kan worden. Op deze manier kun jij je lidmaatschap opzeggen wanneer jij wilt. Je kunt een lidmaatschap altijd opzeggen door een email te sturen aan de klantenservice van de betreffende datingsite.

Datingsites account verwijderen

Als je definitief stopt met online dating dan is het verstandig om je datingsites account te verwijderen. In je account staan namelijk persoonlijke gegevens, waarvan je liever niet wilt dat deze nog ergens in een archief staan. Het is belangrijk om eerst je lidmaatschap op te zeggen en dan pas je account te verwijderen. Je account verwijderen kan op de meeste datingsites als je ingelogd bent. Bij veel datingsites staat dit onder “Mijn account” of “account instellingen”. Je kunt ook een email sturen naar de klantenservice met het verzoek om je account te verwijderen.

Door opnieuw in te loggen met je e-mailadres en wachtwoord kun je controleren of je account daadwerkelijk is verwijderd.

Het verwijderen van een account kan niet ongedaan gemaakt worden. Doe dit dus pas als je zeker weet dat je definitief stopt met online dating. Opnieuw beginnen kan altijd door een nieuw account aan te maken. Maar de eerder gemaakte contacten ben je dan natuurlijk kwijt.

Wettelijke opzegtermijn datingsites abonnementen

De wettelijke opzegtermijn van datingsites abonnementen of lidmaatschappen is afhankelijk van de looptijd. Als je bij het afsluiten van het lidmaatschap of abonnement akkoord bent gegaan met een bepaalde looptijd moet je de volledige looptijd jouw betalingsverplichtingen nakomen (tenzij de datingsite zijn verplichtingen niet nakomt). Na de looptijd kan een lidmaatschap maandelijks stilzwijgend worden verlengd. Opzeggen kan dus maandelijks en is mogelijk op elke dag van de maand.

Maximale looptijd van datingsites lidmaatschappen

De maximale looptijd van datingsites lidmaatschappen is 12 maanden. Er mag dus maximaal een looptijd van 12 maanden worden aangeboden. Ben je akkoord gegaan met een langere looptijd? Dan is deze niet geldig. Veel datingsites werken met vaste looptijden zoals bijvoorbeeld 1 maand, 3 maanden 6 maanden of 12 maanden. Na de looptijd van het lidmaatschap kan het lidmaatschap automatisch worden verlengd, telkens met 1 maand.

Automatische verlenging datingsites voorkomen

De meeste datingsites verlengen lidmaatschappen aan het einde van de looptijd automatisch. Dat wordt ook wel ‘stilzwijgend verlengen’ genoemd. Automatisch verlengen kun je voorkomen door vóór het einde van de looptijd het lidmaatschap stop te zetten. Opzeggen doe je bij de meeste websites als je ingelogd bent in jouw profiel. Er zijn datingsites waarbij je schriftelijk moet opzeggen door bijvoorbeeld een email te sturen aan de klantenservice.