Match4me Review - Dating voor hoger opgeleiden

Match4me is een datingsite die zich richt op hoger opgeleide singles. Als je een hogere opleiding hebt genoten zoals HBO of Universiteit, dan zoek je in de meeste gevallen ook een partner met hetzelfde denk-niveau. Het kan natuurlijk ook dat iemand met een lage opleiding een relatie krijgt met iemand met een hoge opleiding. In veel gevallen kan dit zelfs ook goed gaan. Toch blijkt vaak dat dit soort relaties niet werken, simpel omdat de levensstijl anders is en de ambities niet altijd worden gewaardeerd. Als jij een partner zoekt met wie je over alles kunt praten zoals zakelijke dingen maar ook andere dingen en die jouw interesses deelt, dan schrijf je je in op Match4me. Ga vandaag nog op zoek naar iemand die perfect bij je past. Je kunt bij Match4Me zelfs discreet daten, op deze manier hoeft niemand te weten dat jij online op zoek bent naar je ware match.

Match4me Sterke punten

 • Gratis bericht sturen als je een bericht hebt ontvangen
 • Heeft een App
 • Heeft een Thuiswinkel waarborg merk
 • Ten opzichte van andere hoger opgeleide datingwebsites goedkoper
 • Verschillende gratis functies zoals Blogs, Videowall, Things2share

Match4me Zwakke punten

 • Alleen opgeleide gebruikers met niveau HBO en WO
 • Premiumlidmaatschap is een abonnement per maand
 • Teveel functies waardoor website beetje onoverzichtelijk wordt

Aanmelden

Aanmelden bij Match4me is gratis. Wanneer je je aanmeld heb je 5 stappen om je profiel aan te vullen. Hierbij zijn sommige vragen verplicht om te antwoorden zoals opleidingsniveau HBO of WO en of je kinderen hebt. Er zijn bij het aanmelden ook vragen waar je een stukje kan schrijven zoals over wie je bent, hoe je eruit ziet, wie je wil zijn en hoe je je vrije tijd indeelt. Op deze manier kunnen andere gebruikers naast standaart antwoorden je beter leren kennen op basis van je schrijfwijze. Hieronder zie je de volledige beschrijving van het inschrijfproces van Match4me. 

Match4me inschrijven

Inschrijfproces

Binnen 4 makkelijke stappen ben je al door het inschrijfproces van Match4me heen. Bij sommige datingsites moet je lange en uitgebreide vragenlijsen invullen. Dit is bij Match4me niet het geval, je vult alleen in wat jij belangrijk vindt.

Bij de eerste stap van het inschrijven geef je algemene informatie over jezelf. Deze informatie wordt door de datingsite gebruik bij de zoekfunctie. Zo kunnen de antwoorden die je hier geeft ervoor zorgen dat jij bij bepaalde zoekfilters wel of niet zichtbaar bent. Zo vul je bijvoorbeeld een woonplaats in, geslacht, leeftijd en opleidingsniveau in. Vul je hier bijvoorbeeld een man van 35 met een opleiding HBO in omgeving Drenthe in dan zal jij zichtbaar zijn wanneer iemand een van deze zoekfilters of alle zoekfilters hierop instelt. Andere vragen die ze stellen zijn of je een roker of drinker bent, je haarkleur, je postuur. Ook deze onderwerpen kunnen ingesteld worden in de zoekfunctie. 

Bij het tweede deel van de vragenlijst kan je invullen en bedenken wat je zelf wil. Je hebt hier een vrij invoerveld waar je jezelf kan omschrijven of iets anders bedenkt wat jouw echt beschrijft. Je kan bijvoorbeeld hier een alledaagse dag bij jou omschrijven of wensen voor de toekomst. Hoe leuker en beter je jezelf omschrijft hoe groter de kans is dat iemand zich aangesproken voelt tot jouw profiel. Alleen de velden waarin je een omschrijving van jezelf en je potentiële match moet geven zijn verplicht om in te vullen. Andere vragen kan je overslaan of later invullen als je daar meer tijd of behoefte aan hebt. 

Met de derde stap kan je je profiel nog completer maken door interesses en je vrije tijd besteding aan te geven. Zo krijg je een lange lijst met verschillende activiteiten en opties die je graag doet in je vrije tijd. Deze opties zijn onderverdeeld in diversen, sport, muziek en kunst en cultuur. Bij elk onderwerp kan je maximaal 10 interesses aanvinken om ervoor te zorgen dat je alleen de opties kiest die je echt leuk vindt. Door niet teveel opties te laten kiezen krijgt iemand die je profiel ziet een beter beeld van je. Deze interesses worden namelijk zichtbaar op je profiel én kan je gevonden worden bij zoekfilters. Zoek je bijvoorbeeld iemand die het heerlijk vindt om te schilderen of om uit eten te gaan dan kan je deze zoekfilters instellen en krijg je profielen te zien die deze opties hebben gekozen bij dit veld. 

Als laatste stap kan je een profielfoto instellen en eventueel andere foto's uploaden voor je profiel. Let er wel op dat je foto duidelijke pixels heeft, recent is en waar je alleen op staat. Niks is zo lullig dat iemand denkt dat jij de linker op de foto bent en je blijkt de rechter te zijn. Het is natuurlijk niet verplicht om foto's toe te voegen, maar het vergroot wel je kans op een match omdat je profiel aantrekkelijker worrdt. Een ander groot voordeel wanneer je een foto toevoegt is dat je bovenaan de lijst komt met leden met nieuwe foto's. 


Doelgroep

Match4me is een datingsite die zich specifiek richt op een doelgroep, namelijk hoger opgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Volgens Match4me zoeken veel koppels hetzelfde opleidingsniveau, omdat je dan vaker met je mening en leven op één lijn zit. Zo zul je met een hogere opleiding je werk of carriere belangrijk vinden. Wanneer jullie beide een hogere opleiding hebben en werk belangrijk vinden, zal dit irritatie en ergernis voorkomen in de relatie. Van de leden die aangemeld zijn heeft 58% een hbo diploma en heeft 42% een universitair diploma.Match4me doelgroep

Doordat Match4me heeft gekozen voor een specifieke doelgroep weet je een ding zeker dat je partner aan een belangrijk criterium voldoet, namelijk opleidingsniveau. Doordat je al een soortgelijke achtergrond hebt kan je op de site selectiever gaan zoeken op bijvoorbeeld woonplaats, leeftijd en interesses. 


Gebruik

Met een gratis account bij Match4me kan je goed de datingsite en functies gaan verkennen. Bij de homepagina zie je een soort van tijdlijn van wanneer leden online zijn geweest, welke nieuwe singles zich hebben aangemeld en andere updates zoals nieuwe foto's of profielwijzigingen. Dit is handig zodat je precies weet wie actief is met zijn profiel en wie niet. Zo loop je minder kans dat je een profiel benaderd die feitelijk niks met zijn profiel doet. Met een gratis acocunt kan je de volgende functies gebruiken:

 • Speel de online quiz
 • Lees blogs van andere leden
 • Maak gebruik van de uitgebreide zoekfunctie
 • Lees berichten op Things2share
 • Bekijk video’s van andere leden op de videowall
 • Maak gebruik van de gratis app voor Android en iOS
 • Wijzig op elk moment je instellingen
 • Wijzig of pas op elk moment je profiel aan

Er zijn veel verschillende functies te vinden op Match4me. Zo kan je gebruik maken van Things2share. Hier kunnen gebruikers blogs schrijven over dingen die ze willen delen, hierbij te denken aan een film die gezien is, dingen die je meegemaakt hebt, je mening over de wereld, je mening over het leven of een mening over relaties. Andere gebruikers kunnen deze blogs lezen en zich zo aangesproken voelen tot je profiel en je benaderen met een bericht of door onder je blog reageren.

Videowall

Een andere leuke functie is de videowall. Hier kunnen gebruikers filmpjes plaatsen die ze zelf hebben gefilmd of een videoclip van hun lievelingsliedje van Youtube. Op deze manier kan je ook aangetrokken worden tot andere profielen en heb je gelijk een leuk aanknopingspunt om iemand aan te spreken. Super makkelijk dus en ook nog eens super leuk om van anderen te bekijken.

App

Match4me heeft ook een app die te downloaden is voor zowel Android als IOS. De app heeft buiten de normale functies geen extra functies die te gebruiken zijn op alleen de app en niet via de site. Wel is het gebruik van Match4me een stuk beter via de app als de webbrowser wanneer je de datingsite op je mobiel gebruikt. Zo zijn foto's duidelijker zichtbaar en kan je beter functies aanklikken via de app. Dit scheelt weer een hoop misklikken en irritaties. Ook kan je via de app pushmeldingen aanzetten waardoor je een melding krijgt wanneer iemand je profiel bekijkt, je een nieuw bericht hebt of iemand heeft gereageerd op je videowall. Zo mis je nooit meer een berichtje en blijf je waar je ook bent bereikbaar. Hierdoor kan je nog sneller en beter dingen delen op je videowall of aan je eventuele match. 

Zoekfunctie

Match4me heeft een uitgebreide zoekfunctie waarmee je makkelijk op zoek kunt naar leuke singles. Je kunt zoveel mogelijk criteria meenemen in de zoekfunctie als je wilt. Zo kun je dus niet alleen zoeken op basis van leeftijd of woonplaats, maar ook op basis van kinderwens, trefwoord of lengte.

Ideaal omdat je zo zelf kunt bepalen hoe selectief je wilt zoeken. Een ander pluspunt aan de zoekfunctie is dat je ook kunt zoeken op basis van foto. Op de datingsite komen verschillende profielfoto’s tevoorschijn. Beweeg met de muis over de foto voor meer informatie en klik op het pijltje naar rechts om andere profielfoto’s te bekijken. Zo kun je op een makkelijke en leuke manier op zoek naar interessante leden.

 


Prijzen

Bij Match4me kan je gebruik maken van een gratis lidmaatschap. Wil je profielen volledig zichtbaar hebben en berichten sturen? Dan is dit alleen mogelijk met een volledig lidmaatschap.

Voordelen aan een lidmaatschap zijn dat je een eigen profiel en zoekprofiel kan samenstellen waarbij je tot 5 foto's kan plaatsen op je profiel. super handig als je andere leden een beter beeld van jezelf wil geven. Niet alleen je eigen profiel kan je oppimpen ook het zoeken gaat met een betaald lidmaatschap een stuk makkelijker. Zo kan je onbeperkt zoeken naar andere leden. Dus ben je iemand nog niet tegengekomen? Geen probleem je kan onbeperkt zoeken én het zoekprofiel van een ander bekijken. Ook kan je zien hoe populair of drukbezocht je eigen profiel is door te bekijken wie je profiel heeft bekeken. Heeft iemand je profiel bezocht en geen berichtje gestuurd? Stuur hen eventueel een berichtje, wie weet krijg je een berichtje terug. Het versturen en lezen van een bericht is met je lidmaatschap gratis naar leden met een volledig lidmaatschap en kan ook onbeperkt. Handig is dan ook dat je kan zien wie volledig of gratis lid is. Gratis leden kunnen namelijk niet je berichtje lezen. Krijg je geen reactie en blijkt deze gratis lid, dan hoef je niet bang te zijn dat ze niet reageren omdat je iets raars hebt gestuurd of hen niet bevalt. Krijg je een berichtje terug dan kan je gratis chatten in messenger. 

Je kan verschillende lengtes van volledig lidmaatschap aanschaffen. Hoe langer je lidmaatschap is, hoe goedkoper het abonnement wordt per maand.

Bij een abonnement van 1 maand betaal je         € 29,95 per maand
Bij een abonnement van 3 maanden betaal je     € 19,95 per maand
Bij een abonnement van 6 maanden betaal je     € 14,95 per maand
Bij een abonnement van 12 maanden betaal je   € 9,95 per maand
Prijzen abonnement Match4me
Let op dat je abonnement automatisch wordt verlengt. Wil je je abonnement stop zetten? Dan kan dit tegen het einde van de verlenging met een opzegtermijn van ten hoogste één maand.


Afmelden

Heb je de ware gevonden of wil je gewoon geen gebruik meer maken van Match4me? Dan kan je je profiel op de volgende manier verwijderen.

Ga naar je profiel door te klikken op je profielfoto rechtsboven op de website.
Vervolgens zie je aan de linkerkant verschillende opties zoals Mijn profiel, instellingen en lidmaatschap, mijn profiel wijzigen etc. Wanneer je klikt op instellingen en lidmaatschap kan je hier privacy instellingen doorgeven, mailinstellingen instellen. Aan de linkerkant in het menu zie je de opties staan Tijdelijk stoppen en uitschrijven.
Waneer je je profiel tijdelijk wil stilzetten omdat je een potentiële match hebt gevonden kan dit door te klikken op tijdelijk stoppen. Je profiel wordt dan niet verwijderd maar je ontvangt geen berichten meer, andere gebruikers kunnen je berichten niet meer lezen en je profiel is niet meer zichtbaar. Wil je je profiel weer activeren? Dan gaat dit gelijk de volgende keer wanneer je weer inlogt.

Indien je toch je profiel verwijderd wil hebben kan dit door te klikken op uitschrijven. Vervolgens klik je op definitief uitschrijven. Let er wel even op dat je abonnement stop is gezet, anders blijf je hiervoor betalen.


Match4me Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Match4me.

Bekijken Match4me

Schrijf je eigen review