Parship Dating voor hoger opgeleiden - Lees onze review

Ben je op zoek naar een serieuze relatie met inhoud? Dan is Parship precies wat jij zoekt. Deze datingsite richt zich op de wat oudere en serieuze singles die hun leven graag met iemand willen delen. Parship is vooral bedoelt voor hoger opgeleiden singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Parship is zeker niet bedoeld voor eenmalige sexdates of eenmalige erotische dates. Het inschrijven bij Parship is gratis. Neem er wel even de tijd voor, want Parship maakt gebruik van een persoonlijkheidstest om de perfecte match voor jou te vinden. Bij Parship krijg je regelmatig leuke singles voorgesteld die bij je passen op basis van je persoonlijkheidstest. Wil je toch liever zelf zoeken? Ook dit is mogelijk bij Parship. 

Parship Sterke punten

 • Gericht op het vinden van een serieuze relatie
 • Persoonlijkheidstest waardoor je een goede match kan vinden
 • Regelmatig aanbiedingen
 • Goede app

Parship Zwakke punten

 • Alleen voor hoger opgeleide singels
 • Persoonlijkheidstest kan soms niet opgeslagen worden nadat deze doorlopen is
 • Persoonlijkheidstest van 30 min
 • Veel functies op de website alleen mogelijk voor premiumleden
 • App is soms langzaam en bevat fouten in de teksten

Aanmelden

Ben je wel toe aan een serieuze relatie op niveau? Ben jij het ook zo beu om eenzaam en single te zijn? Wil jij ook in contact komen met andere gelijkgestemde mannen of vrouwen? Dan is Parship dating waar jij naar op zoek bent! Bij Parship vindt 1 op de 3 leden een serieuze relatie door middel van de datingsite. Parship houdt bij het daten veiligheid en zekerheid hoog in het vaandel door teksten op de website te laten controleren en zicht te houden op nepprofielen. Van de leden van Parship is 76% ouder dan 30 jaar en actief op zoek naar een serieuze relatie. Zo worden er dagelijks duizenden berichten op Parship verstuurd. Berichten die je naar andere leden kan sturen zijn onder andere ijsbrekers, smileys maar ook priveberichten waarmee je iemand anders beter kan leren kennen. Bevalt dit je allemaal wel en spreekt dit je aan? Dan kan je nu via Parship de liefde van je leven ontmoeten. Aanmelden is helemaal gratis en je krijgt er zelfs een persoonlijkheidstest gratis bij. Deze duurt ongeveer 20 a 30 minuten. Heb je je al aangemeld en toch geen tijd voor een persoonlijkheidstest van een halfuur? Geen probleem je kan je persoonlijkheidstest tussentijds opslaan waardoor je de volgende keer bij het inloggen de persoonlijkheidstest kan afmaken.

Parship aanmelden

Persoonlijkheidstest Parship

Met de persoonlijkheidstest van Parship kan Parship zeer gerichte partnervoorstellen doen. Zo wordt de vragenlijst op wetenschappelijke wijze bekeken en wordt ookwel ''het Parship Principe'' genoemd. Het is belangrijk dat je bij de test spontaan en vooral eerlijk antwoord geeft. Er zijn namelijk geen goede of foute antwoorden. 
Het eerste gedeelte van de test bestaat uit zeer gevarieerde vragen. Zo kunnen vragen gesteld worden over je omgeving waar je graag zou willen wonen tot vragen waarom je op zoek bent naar een relatie, of waarom je denkt dat je tot op heden nog niet de juiste partner hebt gevonden. De vragen zijn uiteenlopend tot zeer persoonlijk tot iets algemenere vragen. 

In het tweede deel van de persoonlijkheidstest krijg je meer vragen die gefocust zijn op jouw eigenschappen en karakter. Zo wordt er onder ander gevraagd om jezelf te beschrijven in 5 begrippen, wat je belangrijk vindt in een relatie, je persoonlijke interesses en of rook-, of drinkgedrag. Op basis van deze antwoorden kan Parship ook profielen zoeken waaraan jij matcht. Bijvoorbeeld wanneer een ander profiel op zoek is naar iemand die spontaan is en werk belangrijk vindt en 2 keer per week drinkt, kan Parship bij jouw profiel uitkomen. Wanneer het profiel van degene dan ook overeenkomst met jouw wensen is er een match!

In het derde gedeelte van de persoonlijkheidstest 'Parship Principe' wordt er telkens in een reeks van 2 plaatjes spontaan te kiezen voor het plaatje wat jou het meest aanspreekt. Denk hierbij dus niet te lang na maar ga op je eerste ingeving af. De plaatjes zijn erg uiteenlopend en abstract waardoor je misschien niet gelijk een idee hebt waar je antwoord toe leidt. 

Als laatste deel van de persoonlijkheidstest worden de standpunten in het dagelijks leven behandelt. zo wordt er in dit gedeelte bijvoorbeeld gevraagd welk type huis het beste bij jou past of aanspreekt. Andere vragen zijn hoe je je het liefst kleed en welk eten bijvoorbeeld het beste bij je past. Andere manieren om erachter te komen wat je standpunten zijn wordt getest door verschillende algemene situaties te schetsen waarbij jij moet kiezen welke reactie of oplossing het beste bij je past. 

Persoonlijkheidsprofiel

Nadat je klaar bent met je test heb je een account bij Parship. Wil je je eigen test resultaten bekijken? Dit kan door via je profiel te gaan naar ' Testresultaten'. Hier kan je zien hoe Parship werkt en op welke factoren Parship je match kiest en partnervoorstellen doet. Ook als Parship niet de datingsite voor jou blijkt te zijn heb je wel een gratis persoonlijkheidstest gehad en kom je meer over jezelf en eventuele partner keuze voor in de toekomst te weten. 


Doelgroep

De doelgroep van Parship zijn voornamelijk alleenstaanden die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Het overgrote deel van de leden is met 76% ouder dan 30 jaar. Dit lijkt toeval te zijn, want Parship richt zich niet op één specifieke leeftijd, iedereen is welkom in zijn of haar zoektocht naar liefde. Net zoals bij de meeste populaire en grotere datingsites is de man vrouw verhouding ongeveer gelijk, zo is 52% van de leden vrouw en 48% man. 

Doelgroep Parship

Buiten het aantal leden is Parship ook bekend door de succesratio. Zo is er een succespercentage van 38% wanneer je je aanmeld bij Parship. Dat wil zeggen dat 1 op de 3 leden bij Parship een relatie vinden via de datingsite. En dit hoge succesratio heeft Parship voornamelijk te danken aan de matchingformule die ervoor zorgt dat gebruikers daadwerkelijk een partner vinden via het datingplatform. Ook dit kan onderbouwd worden met cijfers. Zo worden er 100.000 berichten per maand via Parship verstuurd! Dit komt mede door de actieve leden en doordat de leden echt een match hebben. Want zeg nou zelf als je geen leuke klik hebt met iemand dat verstuur je ook niet zoveel berichten en blijf je berichten sturen. 


Gebruik

Als gratis lid kan je niet naar andere leden zoeken. Hiervoor moet je een premiumlidmaatschap hebben. Wil je toch gratis gebruik maken van de website? Dan kan je op basis van je persoonlijkheidstest partnervoorstellen krijgen. Bij de partnervoorstellen kan je op het foto na het gehele profiel bekijken. Je kan diverse profielen een ijsbreker sturen. Bij deze functie kies je de hele tijd uit twee foto's een foto welke het beste bij jou past. Als je meer dan 3 gelijke foto's hebt gekozen zal jouw gekozen profielfoto weergeven worden naar wie je een ijsbreker stuurt.
Natuurlijk kan je met een premium lidmaatschap wel op basis van zoekfilters door profielen zoeken om op zoek te gaan naar jouw match. 

Wil je geen berichten missen en wil je Parship vooral gebruiken op je telefoon? Dan kan je nu ook de Parship App gebruiken! Met de app kan je onder ander eenvoudig zoekopdrachten doen en door de profielen van Parship heen bladeren. De app van Parship is een compacte versie van de datingsite waarbij je alle functies optimaal kan gebruiken. Door de app worden alle functies op je mobiel geoptimaliseerd. De Parship app is voor zowel Android als iPhones beschikbaar en te downloaden in de Google Play Store of de Apple Store. Nadat je de app hebt geinstalleerd kan je ervoor kiezen om een account aan te maken of in te loggen.  De Parship app werkt prettig, maar is nog niet perfect. Zo zijn er kleine details die misschien niet opvallen, maar die nog niet goed zijn ingesteld. Zo worden sommige teksten in het Duits getoond in plaats van Nederlands. Dit is slordig aangezien je als betalend lid veel betaald voor het abonnement. Echter doen deze fouten op de app niks af aan het gebruik van de functies, de matches of de profielen die op de datingsite zijn. Ook de snelheid van de Parship server was niet altijd even snel wanneer we deze testte. Ook dit is voor een dure datingsite, niet optimaal. 
Buiten dit vonden we de app van Parship goed, omdat je alles wat je op de site kan doen ook op de app kan doen. Echter heeft de app wel een toegevoegde waarde aangezien het gebruik van de app geoptimaliseerd is op het gebruik van mobiel. Ook door de handige push meldingen op je telefoon mis je nooit een berichtje en ben je echt overal bereikbaar. Super handig voor je match, maar ook voor jou aangezien je nu niet lang hoeft te wachten op een reactie.

 Parship Principe


Prijzen

Het inschrijven bij Parship is helemaal gratis. Bij deze aanmelding krijg je een gratis proefaccount waarmee je de datingsite gratis kan uitproberen. De functies die je gratis kan gebruiken zijn beperkt, maar genoeg om de overweging te maken of je een abonnement bij Parship wil of niet.

Met een gratis account kun je:

 • Bladeren door jouw partnervoorstellen;
 • Profielen van je partnervoorstellen bekijken;
 • (beperkt) contact opnemen met andere leden;
 • Je profiel uitbreiden en doornemen;
 • De testresultaten van je persoonlijkheidstest lezen;
 • Zoekinstellingen wijzigen;
 • De Parship app gebruiken.

Ben je overtuigt en wil je van alle functies gebruik willen maken dan kan je een premium lidmaatschap aanschaffen. 

Prijzen voor een premium lidmaatschap:

 • Bij een abonnement van 6 maanden betaal je  € 39,90 per maand;
 • Bij een abonnement van 12 maanden betaal je € 24,90 per maand;
 • Bij een abonnement van 24 maanden betaal je € 19,90 per maand.

Bij Parship zijn er regelmatig aanbiedingen te vinden zoals korting op je abonnement. Kijk in de inbox van je mail of zoek op internet naar mogelijke aanbiedingen voordat je een abonnement aanschaft. Dit kan veel schelen in kosten.

Het voordeel aan een premium account is dat je berichten kan sturen en lezen, vrijgegeven foto's en bezoekerslijst kan bekijken en een profielcheck krijgt. Bij abonnementen van 6, 12 of 24 maanden krijg je zelfs een contactgarantie. Dit houdt in dat wanneer je niet met minimaal 5 leden in contact bent gekomen, dan verlengt Parship het lidmaatschap op eigen verzoek gratis met 6 maanden. Bij 12 maanden of langer Premium-lidmaatschap garandeert Parship 7 contacten. Bij 24 maanden Premium-lidmaatschap garandeert Parship 10 contacten. Als contact wordt beschouwt elk bericht dat gelezen wordt in reactie op een door de gebruiker verzonden of ontvangen bericht, waarna er minstens 2 berichten met een ander lid uitgewisselt worden en gelezen.


Afmelden

Wil je je profiel verwijderen? Dit gaat makkelijk door aan de rechterkant naar je profiel te gaan. Dit gaat door op je gekozen profielfoto te kiezen. Hierna kies je gegevens en instellingen. Hier kan je profiel instellingen instellen, een premiumlidmaatschap aanschaffen maar ook je profiel definitief verwijderen. Wil je toch liever even je account behouden, maar wil je niet dat deze zichtbaar is voor andere leden? Dit kan door de knop om te zetten naar zichtbaar voor andere leden. Op deze manier ben je niet vindbaar, maar ben je ook niet gelijk je profiel en gesprekken kwijt.

Let er ook even op of je abonnement is stopgezet, anders blijf je betalen terwijl je geen gebruik meer maakt van je account.


Parship Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Parship.

Bekijken Parship

Schrijf je eigen review