Relatieplanet Review - Als je op zoek bent naar een serieuze relatie

Relatieplanet is één van de langst bestaande datingsites op het internet. Toen internetdating nog in de kinderschoenen stond werd Relatieplanet geïntroduceerd als platform waar je gemakkelijk, anoniem en laagdrempelig in contact kon komen met andere singles. Het feit dat Relatieplanet na al die jaren nog steeds bestaat en succesvol is bewijst dat het een betrouwbare datingsite is waar inmiddels tienduizenden mensen een leuke partner hebben gevonden of een langdurige vriendschap. Relatieplanet is voor alle leeftijden, je vindt her zowel jonge mensen vanaf 18 jaar als senioren. Uiteraard kun je zoeken naar mensen in een bepaalde leeftijdscategorie en ook aangeven dat je zelf alleen in contact wilt komen met mensen tussen bepaalde leeftijdsgrenzen.

Relatieplanet Sterke punten

 • Alle profielen bij Relatieplanet.nl hebben een profielfoto
 • Krijgt 5 gratis smileys om te versturen
 • Regelmatig georganiseerde events voor singles van Relatieplanet.nl
 • Werkt samen met tv programma Alles is liefde

Relatieplanet Zwakke punten

 • Berichten kan je alleen versturen met een premium lidmaatschap
 • Zonder goedgekeurde profielfoto wordt je account na 14 dagen weer verwijderd

Aanmelden

Wanneer je wil aanmelden bij Relatieplanet is dit helemaal gratis. Bij je aanmelding moet je een e-mailadres en wachtwoord instellen. Meteen daarna vul je gelijk je voorkeuren in wat je zoekt en waar Relatieplanet je emailadres voor mag gebruiken, zoals het op de hoogte houden van acties of events.
Bij je aanmelding wordt door Relatieplanet gelijk persoonlijke vragen gesteld zodat elk profiel standaart deze minimale informatie op de site heeft. Dit is fijn voor andere gebruikers zodat er zo min mogelijk lege profielen zijn op Relatieplanet.

Het is belangrijk dat je binnen 14 dagen op je profiel een profielfoto instelt en deze goedgekeurd wordt door Relatieplanet. Anders wordt je profiel weer verwijderd.


Prijzen

Relatieplanet is gratis te gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld onbeperkt gratis profielen bekijken, berichten lezen en je eigen profiel met informatie aanvullen.
Je hebt een premiumlidmaatschap nodig wanneer je andere functies wil zoals onbeperkt toegang tot alle profielen, onbeperkt foto's wil bekijken, berichten naar andere wil versturen, zien wie jouw profiel bekijkt en korting wil krijgen op events en singlereizen.

Een premiumlidmaatschap voor 1 maand kost     €  24,95 per maand.
Een premiumlidmaatschap voor 3 maanden kost € 14,95 per maand.
Een premiumlidmaatschap voor 6 maanden kost €  9,95 per maand.

Wanneer je een Premiumlidmaatschap voor langere tijd afsluit wordt het abonnement wat je betaald per maand goedkoper.
Relatieplanet heeft regelmatig acties waarbij je korting kan krijgen op je abonnement. Deze worden per mail verstuurd of kan je vinden op het internet.


Gebruik

Bij Relatieplanet heb je verschillende functies zoals het zoeken naar andere profielen, berichten versturen naar anderen, flirten, matches bekijken, events en blogs die gebruikers kunnen lezen.
Bij een gratis lidmaatschap kan je gratis 5 smileys sturen. Daarna is dit alleen mogelijk met een betaald lidmaatschap.
Bij de functie matches zie je alle matches die Relatieplanet bij jouw profiel heeft uitgezocht en denkt dat ze een mogelijke match zijn.

Relatieplanet heeft de functie events. Dit is een leuke functie voor iedereen die aangemeld is bij Relatieplanet. Er zijn zowel betaalde als gratis events waar je aan deel kan nemen. Wanneer je een full member bent krijg je korting op de events die geld kosten.

Daarnaast kan je op Relatieplanet ook verschillende leuke blogs lezen over onderwerpen  die je kunnen helpen bij het daten of voor de fun, zoals het lichaamstaal van mannen, 7 fases voordat een man verliefd wordt, wat zegt jouw lichaamstaal tijdens het daten, leeftijdsverschil en vele andere onderwerpen. Als lid kan je veel leuke tips en weetjes uit deze blogs halen.


Afmelden

Heb je een leuke date gevonden en wil je geen gebruik maken van Relatieplanet? Wij geven hier een beschrijving hoe je zowel je abonnement als profiel opzegt bij Relatieplanet.

Als je ingelogd bent bij Relatieplanet ga je rechtsbovenin naar je profiel door op je profielfoto te klikken. Er vouwt zich dan een menu open met verschillende opties zoals mijn profiel wijzigen, mijn inschrijving beheren, instellingen en ook mijn Abonnement wijzigen. Bij Abonnement wijzigen kan je je abonnement opzeggen.

Wil je naast het opzeggen van je abonnement ook je profiel verwijderd hebben? Ga dan weer naar je profiel door op je profielfoto te klikken. Bij het menu dat zich openvouwt kies je dit keer Mijn inschrijving beheren. Hier kan je ook je abonnement wijzigen maar kan je ook je profiel niet zichtbaar maken voor andere leden en je profiel definitief verwijderen. Let op dat wanneer je je profiel verwijderd dit definitief is.


Artikelen over Relatieplanet

4 Redenen waarom vrouwen niet reageren op jouw berichtjes

Heb je je onlangs ingeschreven bij een datingapp zoals Lexa, Relatieplanet of Pepper, maar reageren vrouwen niet op je berichtjes? Geloof ons, dan ben je hierin niet de enige! Veel mannen beginnen enthousiast met het aanmelden bij een datingsite en het maken van een profiel, maar ondervinden later last om dit enthousiasme vast te houden. Waarom? Omdat ze simpelweg geen tot weinig reacties terugkri ... [...]

Relatieplanet Reviews

  Te duur

  Gekozen bij mijn aanmelding voor de aanbieding van1 maand om te kijken of de datingsite iets voor mij is, maar het is zonde van je geld en ze doen moeilijk bij het opzeggen en het is moeilijk op te zeggen met allemaal termijnen... advies dus om niet te doen

  Zwakke punten
  moeilijk abonnement op te zeggen

  Slechte datingsite maar goede klantenservice

  Relatieplanet een super grote datingsite met veel leden dus ik dacht zal wel goed zijn dus werd lid. Alle voorgestelde matches die ik kreeg waren echter geen betalend lid dus kon ik daarmee geen contact zoeken. Ik heb meteen met de klantenservice contact gezocht in de chatfunctie en aangegeven dat ik hierdoor mijn abonnement wil stopzetten en geld terug wil.
  Ik kreeg gelijk antwoord dat het binnen 14 dagen teruggestort zou worden. Kon alleen de chat van de klantenservice niet kopieren of opslaan dus ben benieuwd of ik mijn geld terug krijg. Door de klantvriendelijkheid en de snelle reactie 2 sterren. Anders zou ik er 1 geven. Site zelf vind ik niks.

  Veelste duur

  Mijn ervaring met relatieplacet is: Enorme betutteling voor een veelste dure grap. Relatieplanet wist de profielen of informatie wat hun niet aanstaat. Je hebt veel tijd gestoken in het mooi maken van je profiel zoals tekst en foto's en dan wordt je profiel gewist. Ik heb hierover contact gehad met de klantenservice en zij gaven MIJ de schuld terwijl de klantenservice net mij had gemaild om door te geven dat alles gewist was. Die man van de klantenservice was daarbij ook heel asociaal door mij uit te lachen om mijn nationaliteit die ik hem verbeterde. Zoals ieder ander zou doen heb ik mijn geld teruggevraagd, zeker omdat hun echt niet de enige datingsite zijn!

Bekijken Relatieplanet

Schrijf een review