Lexa Review - Ontmoet singles in jouw regio bij Lexa

Wil je vanavond of in de loop van de week met een date of een leuke man of heer naar een fancy restaurant in de buurt, een leuke film samen bezichtigen of samen naar de café? Heb je geen partner om mee te gaan? Voel je je eenzaam, ben je single of al een tijdje uit elkaar? Dan ben je bij Lexa op het juiste adres. Bij Lexa zijn er een aantal leden, die net als jouw op zoek zijn naar leuke dates, liefde, aandacht en meer. Op de site zijn er alleen geverifieerde profielen, dus geen nep profielen, en vanwege het grote aanbod aan leden is de kans op het niet vinden van een geschikte date bijna onmogelijk. Alle datingprofielen op deze site zijn breedvoerig beschreven en jij hebt de mogelijkheid om de profielen door te nemen en voor jezelf na te gaan of de andere persoon een match is of niet. Lijkt dit je ook een interessante methode om in contact te komen met een perfecte date? Meld je dan vandaag nog geheel gratis, snel en eenvoudig aan op Lexa.

Lexa Sterke punten

 • Heeft een App
 • Moderne en mooi aangeklede site met veel beleving
 • Verschillende Events met andere Lexa.nl gebruikers

Lexa Zwakke punten

 • Berichten kan je alleen sturen met een membership
 • Events van Lexa.nl zijn niet zo vaak

Aanmelden

Aanmelden bij Lexa is gratis. Het inschrijfformulier van Lexa is op het beginscherm te vinden en is modern en zorgt voor veel beleving. Dit is al terug te zien wanneer je de datingsite net bezoekt. Zo wordt je begroet door de chatbot Anna waar je alle vragen of hulp aan kan vragen. Je hebt hier wel te maken met een chatbot dus je krijgt alleen standaart antwoorden op je vragen. Als je klikt op inschrijven ga je naar het inschrijfformulier. dit kan met behulp van Anna of op de traditionele manier. Je gaat al klikkend door het vragenformulier heen zoals of je op mannen of vrouwen valt, waar je woont en je geboortedatum. Wanneer je hier een verkeerde keuze hebt gemaakt kan je niet je antwoord ongedaan maken. Wil je je antwoord corrigeren dan zal je je aanmelding opnieuw moeten beginnen. Nadat je de algemene voorwaarden hebt geaccepteerd ga je naar een vragenlijst om je profiel vorm te geven. Deze vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten. Vragen die hier gesteld worden zijn uiteenlopend tot opleidingsniveau, relatiestatus, afkomst en allerlei uiterlijke kenmerken. Hierna krijg je dezelfde vragen die je moet invullen over je ideale partner. In deze vragenlijst is het wel mogelijk om naar de vorige vraag te gaan. Het is verplicht om bij het maken van een account een profielfoto in te stellen die door Lexa wordt goedgekeurd. 

Lexa Dating

Love your imperfections

Niet alleen het vooruitstrevende en moderne is terug te zien in het ontwerp van Lexa, dit wil Lexa ook uitstralen door hun visie. De slogan van de datingsite is dan ook 'Love your imperfections'. Hiermee wil Lexa uiten dat niemand perfect is en je jezelf daar niet voor hoeft te schamen. Lieg dus niet op je profiel over iets wat je niet bent, maar wees trots op hoe je bent en wie je bent. Misschien match je wel met iemand omdat je zo van eten houdt en dan vooral ongezond eten. Misschien match je wel omdat je juist niet van actieve dingen houdt of sporten. Schaam je daarvoor niet. Je kan wel op je profiel zeggen dat je een actief leven lijdt en van gezond eten houdt, maar dit komt naar mate de tijd er toch wel uit en misschien is degene wel helemaal niet je match. Misschien maken jouw minpunten jouw juist wel om wie je bent en extra aantrekkelijk voor de ander. 


Doelgroep Lexa

Lexa heeft zich niet specifiek op een bepaalde doelgroep gefocust, maar richt zich op alle type vrijgezellen. Hoogopgeleid, laagopgeleid, slank, volslank, serieus of juist heel kinderlijk het maakt niet uit wanneer jij op zoek bent naar gezelschap, vriendschap, een date of een relatie dan zit je bij Lexa goed. Denk er wel aan om dit aan te geven bij je profiel. Dit kan handig zijn voor andere gebruikers om te weten dat je op zoek bent naar alleen een vriendschap of juist een serieuze relatie. Zelfs je leeftijd bij Lexa is onbelangrijk, zo lang je maar ouder bent dan 18 jaar. 

Doordat Lexa zich niet duidelijk richt op één doelgroep zijn er veel leden aangemeld. Hierdoor kan je door het bomen het bos niet meer zien vanwege de singles. Het is dan ook belangrijk om je profiel zo goed mogelijk en volledig mogelijk aan te vullen. Denk hierbij aan een duidelijke beschrijving van jezelf, waardoor andere singles beter weten of ze op jouw profiel moeten reageren of niet. Je kan ook zelf zoeken naar singles op de datingsite. Hier is het dan belangrijk om je zoekfilters in te stellen. Denk hierbij aan leeftijd, locatie en waar je naar op zoek bent. zo hoef je niet eindeloos profielen te bekijken, maar ben je sneller dichterbij je potentiële match. 

Doelgroep Lexa

 


Gebruik

Lexa heeft veel aandacht en geld besteed aan het uiterlijk en gebruik van de website. Een leuke functie die je kan gebruiken bij Lexa is de Shuffle. Deze functie lijkt erg op de Tinder app. Je krijgt een korte beschrijving te zien van een profiel en op basis van deze beschrijving en profielfoto ga je op je eerste gevoel af en geef je een hartje of kruisje, oftewel swipen. Heb je elkaar een hartje gegeven van heb je een match en kan je een berichtje sturen naar de ander. Dit komt erg overeen met de datingapp Tinder, maar het blijft een leuke functie dus waarom niet. 

Zoekfunctie Lexa

Doordat Lexa zo populair is en er geen duidelijke doelgroep is waardoor de klantenkring van Lexa vergroot wordt zijn er behoorlijk wat actieve leden bij Lexa. Hierdoor is het belangrijk dat Lexa een goede zoekfunctie heeft. En dit is gelukt, bij Lexa kan je super veel zoekfilters instellen zoals het filteren op leden die langer zijn dan 1 meter 70, bruine haarkleur hebben, van sporten houden en een bepaalde locatie.  Vrijwel niks is te gek om op te filteren in de zoekfunctie. Lexa heeft een van de uitgebreidste zoekfilters van alle datingsites. 

Lexamore

Net als veel andere datingsites heeft ook Lexa een persoonlijkheidstest. Zo kan je op basis van je antwoorden meer over je persoonlijkheid te weten komen en over je ideale partner. Deze functie is vooral handig als je jezelf nog niet zo goed kent, je niet zo goed weet naar je op zoek bent of gewoon voor de leuk. Denk je bijvoorbeeld op basis van je verleden te vallen op zakenmannen die avontuurlijk zijn maar zijn deze relaties altijd mislukt. Misschien kom je door deze test wel tot hele andere resultaten waardoor je misschien nu wel die match vindt waar de relatie wel mee lukt. Met de test kan je beter de zoekfilters instellen, maar kan Lexa je ook betere matchvoorstellen doen. Super handig voor als je een keer geen zin hebt om zelf door profielen heen te zoeken. 

App

Lexa heeft net als alle andere grote datingsites ook een App. Deze App is te downloaden op zowel iOS, android als een Windows Phone. Hierdoor kan je altijd onderweg op zoek naar leuke singles of gebruik maken van de site. Daarnaast is de App zo geoptimaliseerd dat deze beter te gebruiken is op de telefoon, dan via de browser. Stel je ook je pushmeldingen in? Dan mis je zelfs nooit een berichtje. Op deze manier kan je nog beter contact houden met je potentiële match. 


Prijzen

Het grote voordeel aan Lexa is dat je ook als gratis lid van veel functies op de site gebruik kan maken. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van de zoekfunctie of de functie Shuffle. Bij de functie Shuffle zie je verschillende profielen voorbij komen met een compacte omschrijving. Je kan snel door deze profielen heen gaan door een hartje of een kruisje te geven. Bij het kruisje spreekt het profielfoto of tekst je niet aan en bij een hartje juist wel. Zo kan je op een snelle manier door veel profielen gaan zonder dat je gelijk in de zoekfilters een keuze moet geven waar je naar op zoek bent. Andere functies die te gebruiken zijn bij een gratis account zijn:

 • Uitgezochte matches bekijken op de homepage
 • Met de shuffle optie elke dag 100 partnervoorstellen inzien
 • Bekijk welke leden op dit moment online zijn
 • Zelf zoeken naar nieuwe singles
 • Je profiel wijzigen op elk moment
 • Je instellingen wijzigen op elk moment
 • Beperkt berichten versturen en ontvangen
 • Beperkt profielen bekijken

Wanneer je bepaalde functies wil gebruiken heb je een membership nodig.
De voordelen van een membership zijn dat je berichten kan lezen en verzenden, zien wie er in jou geïnteresseerd is, onbeperkt complete profielen kan bekijken, kan surfen zonder reclame, uitgebreid kan zoeken en speciale aanbiedingen krijgt op georganiseerde Events van Lexa.

Abonnementskosten Lexa

Bij een abonnement van 1 maand betaal je      € 24,49 per maand
Bij een abonnement van 3 maanden betaal je  € 16,99 per maand
Bij een abonnement van 3 maanden betaal je   € 9,99 per maand

Lexa heeft vaak acties met betrekking tot het membership. Hierbij te denken aan korting op je membership of gratis verdubbeling van je membership.
Let op : Vanaf de ingangsdatum zal het membership automatisch worden verlengd tegen het volledige tarief. 


Afmelden

Heb je de ware gevonden of heb je geen zin meer om online te daten? Sommige mensen hebben moeite met het afmelden bij Lexa. Wij geven een uitgebreide beschrijving om je af te melden bij Lexa.

Ga naar je profiel icoontje rechtsbovenin. Bovenin staat Mijn Account. Wanneer je hierop klikt ga je naar je account instellingen. Aan de linkerkant van het menu zie je staan Mijn Account opschorten. Opschorten betekent dat je profiel niet meer zichtbaar is op Lexa en je geen meldingen of mails meer ontvangt. Let op: door opschorting wordt de automatische verlenging van je membership niet geannuleerd en loopt deze nog gewoon door. Als je klikt op mijn profiel opschorten is je profiel opgeschort.

Wil je toch liever je profiel helemaal verwijderen? Dat kan door in hetzelfde menu niet te kiezen voor Mijn profiel opschorten maar te kiezen voor Om je account te verwijderen klik hier. Je profiel wordt dan verwijderd bij Lexa. Let op je profiel is na het verwijderen niet meer te herstellen. Check ook even bij Lexa of je abonnement is stop gezet. Dit om oplopende kosten te besparen.

 


Artikelen over Lexa

3 Simpele datingtips voor vrouwen

Dit zijn hele algemene datingtips voor vrouwen. Deze tips kan je gebruiken op het moment dat je gaat online daten. De tips die hieronder worden gegeven zijn algemene en makkelijke tips die het meeste resultaat kunnen opleveren als het gaat om online daten bij Lexa of Relatieplanet.  Tip 1: zet je ego aan de kant Als vrouw heb je het niet altijd even makkelijk. Je hebt natuurlijk allereerst ... [...]

8 Tips en idee├źn voor daten in de Coronatijd

Wat een aantal maanden geleden begon als een probleem dat ver weg was en alleen voor China-only is uitgegroeid tot een wereldwijde Coronacrisus. Zo zitten veel landen in lock down en zijn we in Nederland momenteel in thuisisolatie. Wat doet dit psychisch met je en wat doet dit met ons datingleven? Hoe kan je het beste daten terwijl je sociaal contact moet vermijden en moet je toch afspreken met je ... [...]

Lexa Reviews

  Spijt van mijn aanmelding.

  Meldingen op de site staan vol met fouten bij geslacht, zij in plaats van hij of haar in plaats van zijn. Ik moet zeggen voor zo'n grote partij had ik wel meer van verwacht, zeer amateuristisch.
  Profielen die met mij matchen komen van alle plekken uit het land en niet zoals lexa per regio belooft.
  Geen zin om ver te reizen voor een date dus die voorstellen hoef je voor mij niet te doen.
  Daarnaast kan je vrijwel niks als je niet voor de site betaald. Spijt van mijn aanmelding.

  Sterke punten
  Site is mooi aangekleed

  Zwakke punten
  Lexa belooft per regio matchvoorstellen maar doet dit vanuit alle hoeken uit Nederland
  Kan niks als je niet betaald
  fouten in taalgebruik op de site

  slechte ervaring met LExa

  Ik heb slechte ervaringen met Lexa. Ik moet zeggen dat ik wel dates heb gehad door bij lexa lid te zijn, waarvan zelfs de laatste uitliep op een relatie. Nou en deze relatie heeft heel mijn leven beinvloed, geloof me. Ik ben financieel helemaal uitgekleed. Natuurlijk ben ik hjier zelf ook bij geweest dus het is niet alleen haar schuld maar zoals ze weleens zeggen liefde maakt echt stekeblind! Uiteindelijk toen ik geen druppel geld meer over had ben ik ook gelijk aan de kant door haar gezet. Ik ben zelfs zo gek geweest om haar geld te lenen, wat ik ook nog maar eens moet terug zien te krijgen. Ze belooft het telkens om terug te betalen maar heb er nog geen druppel van gezien. Ook tijdens de relatie kreeg ik het vermoeden dat ik niet de eerste was waarbij ze dit trucje had geflikt. Heel deze ervaring heb ik gemeld bij LExa maar zij geven aan dat ze geen vreemd gedrag bij deze mevrouw op haar datingprofiel zien waardoor ze er dus niets aan kunnen doen. Lexa moet eens verder kijken dan alleen naar de chat geschiedenis want hier vind je natuulijk van deze vrouw niks terug. Ik ben helemaal klaar met lexa en met vrouwen dus. Ik vind ook dat lexa zijn verantwoordelijkheid hier moet pakken en dit gedrag van deze vrouwen beter moet onderzoeken of er iets aan moet doen zodat niet meer mannen zoals mij de sjaak worden! want ze heeft nog steeds een profiel bij Lexa wat ik echt niet vind kunnen na mijn melding!

  Wouw!

  Super leuk artikel gelezen voor tips voor vrouwen. Ik moet zeggen dat ik best veel van mij eigen in herken... Vaak teveel bezig met wat anderen vinden en daardoor ook te kritisch over de vent. Misschien dat ik inderdaad de mannen op Lexa wat meer kansen moet geven als ze mij benaderen. Vind Lexa trouwens ook een leuke site waar je vaak genoeg benaderd wordt maar ook weer niet teveel.

Bekijken Lexa

Schrijf een review