Paiq Review - Alternatief daten en chatten

Paiq is een online datingwebsite waarop je op een spontane manier kan daten. Zo is Paiq heel anders dan reguliere datingsites. Bij Paiq worden matches aan je voorgesteld door een slim match-systeem. Nadeel hieraan is wel dat je niet zelfstandig door profielen kan heel bladeren. Het voordeel hieraan is dat je iemand echt leert kennen voordat je weet hoe een ander persoon of profiel eruit ziet. Paiq kan je als je wil helemaal gratis gebruiken. De functies matches, speeddates, chatten zijn helemaal gratis! Ben je ook zo nieuwsgierig geworden naar deze inovatieve datingsite? Benieuwd naar onze ervaring? Lees het in onze review!

Paiq Sterke punten

 • Geheel gratis te gebruiken
 • Leuke features zoals Quiz, foto-toernooi en speeddate
 • Leuke manier om foto's te beoordelen
 • Uniek matchsysteem
 • Foto's worden pas zichtbaar als je langer contact met elkaar hebt

Paiq Zwakke punten

 • Aanmelden alleen mogelijk met verificatie van telefoonnummer
 • Je kan niet naar andere profielen zoeken
 • Kans dat je veel tijd in iemand stopt en uiteindelijk de fysieke aantrekkingskracht ontbreekt
 • Irritante pop up wanneer je nieuw bent op de site

Aanmelden

Wanneer je op Paiq bent kan je ervoor kiezen om je gelijk aan te melden. Dit kan door een emailadres te geven en te klikken op gratis aanmelden. Je kan er ook voor kiezen om aan te melden met Facebook of je Google account. Als je even op de website wil kijken wat Paiq precies is, is er een pop up van de klantenservice die de hele tijd omhoog komt om te vragen waar je naar op zoek bent. Deze pop up kan je helaas niet wegdrukken, maar komt de hele tijd opnieuw omhoog als je geen antwoord geeft. Zodra je antwoord geeft waar je naar op zoek bent krijg je meteen andere vragen zoals waar je vandaan komt, je eigen geslacht en geboortejaar. Aan het eind van deze standaard vragen moet je een emailadres geven om aan te melden.

Wil je jezelf aanmelden bij Paiq dan is het verificeren van je telefoonnummer verplicht. Dit om ineigenlijk gebruik van de site tegen te gaan. Wanneer je inschrijving bij Paiq is gelukt, gaat Paiq gelijk aan het werk op een geschikte match bij je te zoeken. Het leuke aan Paiq is dat je de foto van je match pas later te zien krijgt. Hoe langer je contact met je voorgestelde match is hoe meer je van de foto te zien krijgt. Dit is een leuk alternatief als datingsite omdat veel gebruikers van datingsites klagen dat het een ''vleeskeuring'' is. Door de foto pas later zichtbaar te maken onderscheid deze datingsite zich, maar leer je ook een persoon eerst kennen voordat je iemand gelijk goed-, of afkeurd op basis van uiterlijk. Het systeem van Paiq laat je vooraf wel eerst een ''test'' door verschillende foto's te beoordelen zodat er beter in te schatten is op welke type man of vrouw je valt. Dit is goed bedacht aangezien een relatie en aantrekkingskracht niet alleen maar om innerlijk of uiterlijk gaat. 


Gebruik

Lijkt bovenstaande je allemaal wel wat en lijkt het je spannend om op deze manier met anderen te daten? Dan kan je jezelf gratis inschrijven bij Paiq. Net als bij andere datingsites begint je inschrijving met het geven van minimale gegevens van jezelf zoals je geslacht en emailadres. Daarna zijn er standaart vragen om een beter beeld van jezelf te geven zoals je relatiestatus, je leeftijd, waar je naar op zoek bent en vooral wat je hoop te vinden op deze datingsite. Dit kan zijn een vriendschap, open relatie, serieuze relatie of alleen seksueel contact. 

Vragen over je zelf 

Als volgt van je inschrijving moet je een aantal vragen over jezelf beantwoorden met behulp van aantal sterren. 5 sterren betekent erg belangrijk en sterke voorkeur en 1 ster betekent dat je dat liever niet hebt. Als je deze vragen van jezelf hebt ingevuld moet je daarna aangeven in hoeverre die antwoorden op jouw partner van toepassing moeten zijn. 
Onderwerpen van de vragen zijn:

 • Relatiestatus;
 • Leeftijd;
 • Lengte;
 • Postuur;
 • Kinderwens;
 • Opleidingsniveau;
 • Interesses;
 • En rook- en dringedrag. 

Wanneer je aangemeld bent bij Paiq kan je ervoor kiezen om je profiel aan te vullen met een profielfoto. Deze profielfoto kan in tegenstelling tot andere datingwebsites ook een foto zijn waar je met meerdere opstaat of voor een foto waar je met je hond of kat opstaat. Door hier meer opties in te hebben zie je ook in een profielfoto meer persoonlijkheid terug dan wanneer het een foto van alleen je hoofd is. Paiq geeft wel aan dat wanneer je een foto met je gezicht meer functionaliteiten kan gebruiken en je een grotere kans hebt op een match. Hoewel je foto niet meteen wordt onthult is het wel fijn voor het systeem om te weten hoe je eruit ziet zodat ze je beter kunnen matchen aan anderen. 

Bij Paiq kan je niet door profielen zoeken, je bent afhankelijk van de match die je krijgt van het matchingsysteem. Toch is dit niet meteen een nadeel. Door het intelligente systeem wordt je altijd aan iemand gekoppeld waar je op zou kunnen vallen. Dit wordt beoordeeld op basis van je gekozen foto's bij je aanmelding. Naast dit systeem kan je ook zien wie je bewonderaars zijn. Bewonderaars zijn mensen die jouw foto hoog hebben beoordeeld bij hun aanmelding. Echter is het contact zoeken met deze bewonderaars alleen mogelijk met credits. Heb je geen credits en heb je ook geen zin om deze te kopen? Geen probleem, als je regelmatig Paiq bezoekt krijg je gratis credits welke je kan gebruiken om andere gebruikers te benaderen of om het sneller te zien krijgen van je match. Zo hoef je misschien niet zo lang te wachten voordat je degene kan zien en eerder kan beoordelen of deze ook bij je past. 

Functies op de site

op Paiq heb je verschillende functies die je gratis kan gebruiken. Zo is er de optie Speeddate. Met Speeddate kan je snel iemand ontmoeten die online is. Als je op de button klikt verschijnt er een overzicht van andere profielen die online zijn. De profielfoto's van de mensen die online zijn zijn vaag, maar de leeftijd en locatie is bekend. Om toch een beetje inzicht te geven of degene die online is bij je past zie je bij de profielen een score staan. Deze score van sterren wordt gegeven door het systeem op basis van hoeverre degene aan jouw voorkeuren voldoet. Het nadeel is wel dat wanneer je iemand hebt aangeklikt je moet wachten tot de ander jouw profiel ook heeft aangeklikt. Wanneer dit niet gebeurd kan je niet gaan speeddaten. 

Foto-toernooi
Wij vinden het foto-toernooi is een van de leukste functies bij Paiq. Zo kan je uit een reeks van 4 foto's steeds je lievelingsfoto kiezen. Hierna krijg je weer een reeks te zien van 4 foto's waarmee je steeds verder in het toernooi komt. Uiteindelijk aan het einde van het toernooi komt er een reeks van 4 winaars uit waar je een berichtje naar kan sturen. Alle beoordelingsn worden samengenomen tot een gemiddeld cijfer. Let op deze resultaten hebben geen invloed op de matching bij Paiq. Je kan dus ook een keer andere foto's beoordelen om uit je comfort zone te komen. 

Quiz
Een andere functie op Paiq is dat profielen een quiz kunnen bedenken. Deze quiz kan op basis van meerkeuzevragen of open vragen. De vragen uit de Quiz worden vervolgens aan potentiële matches gesteld. Als Quiz bedenker kan je resultaten bekijken en een chat beginnen met degene waarvan jij vond dat die de leukste antwoorden gaf. Andersom kan je natuurlijk ook een quiz van iemand anders invullen en hopen dat degene jou kiest om mee te chatten op basis van je Quizantwoorden. 


Prijzen

Paiq is geheel gratis te gebruiken. Met een gratis account krijg je per week 1 match en kan je met contacten chatten. Je kan ook ervoor kiezen om een betaald account te hebben bij Paiq. Hieronder geven wij de verschillen van een gratis account en een betaald account en wat je met credits kan.

Focus abonnement € 5,00 per maand
Alles van een basis account met daarbij ook scherpe foto's en een paiq-score. Met deze score zie je in één oogopslag hoeveel je gemeen hebt met je match.

Select abonnement € 10,00 per maand
Alles van een Focus account met 1 match per dag en 500 credits per maand

Boost abonnement € 20,00 per maand
Alles van een Select account met 2 match per dag en 1000 credits per maand en is je profiel meer zichtbaar op de Paiq.nl.

Bij het aanmelden krijg je 50 credits cadeau. Met credits kan je een nieuwe match kopen of iemand's foto onthullen. Als de credits op zijn kan je deze bijkopen voor :
40 credits betaal je    € 1,00
150 credits betaal je  € 3,00
550 credits betaal je  € 10,00
1500 credits betaal je € 25,00


Afmelden

Wil je je account bij Paiq opzeggen? Dit gaat eenvoudig en snel door in te loggen bij Paiq.
Vervolgens klik je op je eigen gebruikersnaam/profielfoto. Bij het kopje account kan je voor de optie uitschrijven kiezen. Het is belangrijk dat je je keuze om uit te schrijven kunt verificeren door middel van je wachtwoord op e-mailadres.
Let ook even op dat je abonnement is stopgezet want anders heb je kans dat je voor Paiq blijft betalen ondanks je geen profiel meer hebt.


Paiq Reviews

  paiq blijft hangen

  L.S. jullie site blijft hangen, dus ik kan niet verder met de site.. en dan heb ik het over de datingsite Paiq... een aantrekkelijke vrouw heeft mij geaccepteerd maar ik kan haar nu niks terug sturen want ik krijg haar gestuurde foto niet verwijderd. Ook niet met de aangegeven X op de foto. Heb ook al de computer opnieuw opgestart maar alsnog blijft deze fout er staan. Wil je graag een oplossing sturen want op andere sites kan ik wel gewoon verder dus het ligt niet aan mijn computer maar aan jullie site.

Bekijken Paiq

Schrijf een review