8 Tips en ideeën voor daten in de Coronatijd

8 Tips en ideeën voor daten in de Coronatijd

26 mei 2020

Wat een aantal maanden geleden begon als een probleem dat ver weg was en alleen voor China-only is uitgegroeid tot een wereldwijde Coronacrisus. Zo zitten veel landen in lock down en zijn we in Nederland momenteel in thuisisolatie. Wat doet dit psychisch met je en wat doet dit met ons datingleven? Hoe kan je het beste daten terwijl je sociaal contact moet vermijden en moet je toch afspreken met je match als het RIVM adviseert om thuis te blijven?? Stel je wil toch daten, hoe kan je dat op de meest veilige manier doen?

 1. Old school daten komt weer tijdelijk terug
  Eigenlijk stond er een eerste date in de planning, maar nu alle restaurants zijn gesloten zit er voorlopig geen hapje en drankje meer in. Wat nu? Aangezien sociaal contact zoveel mogelijk moet worden vermeden kan je altijd nog terugvallen op de old school methode: elkaar opbellen. Dus schroef je internet of belbundel maar op want er gaat niks boven lekker bellen met elkaar. Je kan natuurlijk ook via de wifi bellen, dan ben je een stuk goedkoper uit en kan je zelfs videobellen. Nog gezelliger!

 2. Vervang de speedddate voor een online date
  Was je van plan om naar een speeddate-evenement te gaan? Dan heb je waarschijnlijk een mail gehad dat deze voorlopig zijn afgelast. Een vervanger hiervoor? Online daten! Steeds meer singles gaan over tot zelfisolatie en we zien een trend dat datingsites en apps steeds populairder worden. Welke datingsite je het beste kan gebruiken wanneer je op zoek bent naar een serieuse relatie? Wij zijn zelf heel enthousaist over Relatieplanet, Parship en Lexa. Dit zijn de meest populaire datingsites waar je de meest serieuze singles vindt. Wanneer je toch meer op zoek bent naar iets minder algemeen kan je bijvoorbeeld gebruik maken van Elitedating of Seniorengeluk. Hier vind je over het algemeen een andere doelgroep zoals hogeropgeleiden en senioren. Deze datingsites zijn allemaal heel populair, vol serieuze leuke singles en de klantenservice is goed. Wat wil je nog meer?

 3. Ervaar de langeafstandrelatie
  Vind je het altijd eng om af te spreken met iemand nieuws? Dan heb je nu geluk! Door de komst van Corona kan je de date uit stellen zonder dat het je kwalijk wordt genomen. Super fijn dus dat je elkaar nog even veilig online beter kan leren kennen.

 4. Ga voor een actieve date
  Hebben jullie beide geen griepsverschijnselen en wil je toch wel afspreken? Zorg dan wel dat je dit veilig doet! Blijf op 1,5 meter afstand en vermijd fysiek contact. Een leuke date kan zijn samen wandelen of fietsen, op deze manier kan je toch leuk contact met elkaar hebben en genoeg afstand van elkaar houden. Let er ook op dat je bij de begroeting niet per ongeluk een hand of kus op de wang geeft. Dit is wel echt belangrijk want we weten dat je dit snel uit gewoonte of aardigheid doet. Wil je elkaar toch op een leuke manier begroeten, doe een leuke buiging, zwaai naar elkaar of kijk hoe ze in andere culturen elkaar begroeten, wellicht levert het ook een super leuk en grappig moment op.

 5. Stel je datingleven uit
  Ook hierbij geld het motto, beter voorkomen dan genezen. Overweeg daarom om alle date-activiteiten uit te stellen. Swipen kan, matchen mag maar probeer fysieke dates uit te stellen. Het is lastig te zeggen hoe lang het Coronavirus in Nederland is, maar hoe beter we ons nu aan de regels houden hoe eerder we weer het normale leven kunnen oppakken en dus weer kunnen daten. Heb je toch seksuele behoeften die je vervult moet hebben? Probeer andere vormen zoals telefoonsex of een erotische datingsite. Er zijn veel leuke erotische datingsites die je misschien aanspreken, wij zijn heel enthousiast over Chatapp en Sextinder. Hier hoef je geen abonnement af te sluiten, zijn leuke vrijgezellen vrouwen te vinden, kan je onbeperkt door profielen kijken en is het aanmelden gratis.

Bekijken Lexa

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden