Sex op de eerste date juist wel of niet?

Sex op de eerste date juist wel of niet?

Lees hier waarom sex op de eerste date juist wel of niet verstandig is.

17 september 2020

We horen deze vraag van veel vrouwen. Kan sex op de eerste date juist wel of niet? Vroeger in de jaren 70 lag er al veel taboe of een zoen op de eerste date wel of niet kon. Doordat daten steeds gewoner wordt en het delen van gevoelens ook lijkt de taboe van zoenen op de eerste date verdwenen. Toch is er een andere vraag die steeds vaker gesteld lijkt te worden: Is het geaccepteerd om sex te hebben op je eerste date? Hiermee lijkt de basis van de vraag te zijn: Hoe open en toegankelijk mag een vrouw zich opstellen op een eerste date? Is het verstandig om hard to get te spelen of is het geaccepteerd om als vrouw te doen waar jij zin in hebt? Lees hier ook 3 simpele datingtips voor vrouwen.

Pro en Cons van het hebben van sex op de eerste date


Het is afhankelijk van je geloof of sex voor het huwelijk is toegestaan of niet. Toch lijken veel gelovige en jongeren moeite te hebben om te bepalen of sex op de eerste date wel of niet kan. Vaak is het bij mannen veel geaccepteerder om sex te hebben op een eerste date dan bij een vrouw. Het is dan ook in beide gevallen belangrijk om naar je eigen gevoel te luisteren. Als mannen sex hebben op de eerste date zijn ze vaak tegenover andere stoer. Vaak wanneer mannen zo’n beeld over vrouwen hebben zijn ze niet respectvol ten opzichte van vrouwen en zullen ze je zien als overwinning. Dit wil je natuurlijk niet. Je wil als vrouw dat ze respect voor je hebben. Het klinkt misschien raar, maar het belangrijkste is dat je ook respect voor jezelf hebt. Wanneer vrouwen sex op de eerste date hebben worden ze door de maatschappij vaak gezien als makkelijk of als slet. Hierdoor voel je je als vrouw vaak niet gerespecteerd waardoor je voor dit dilemma staat. Doe vooral waar je je goed bij voelt, maar probeer wel respect voor jezelf te hebben door alleen te doen wat jij wil. Er kan ook een voordeel zijn aan sex hebben op de eerste date. Wanneer degene slecht is in bed en de chemie ontbreekt is het makkelijk om met de relatie te stoppen. Het fijne is dat je ook niet veel tijd hebt verspilt. 

Laat zien dat je de moeite bent

Heb je volgehouden om geen sex te hebben maar is hij opdringerig? Het is natuurlijk nooit leuk om onbegrepen te zijn. Wel is het belangrijk om nog steeds naar je eigen gevoel te luisteren. Ook als de ander je probeert te overtuigen tot sex door middel van alcohol, woorden of aanrakingen blijf bij je standpunt en vol je eigen gevoel. Wil je toch wel sex terwijl je aangaf van niet, dan is dit prima. Maar ga geen sex hebben met iemand omdat degene aandringt. Blijf respect voor je eigen houden en volg je gevoel. Als hij jouw mening of keuze niet respecteert dan is hij het niet waard en is het helemaal  niet erg als je geen tweede date hebt. Grote kans wanneer je wel sex hebt gehad je bij zo iemand ook geen tweede date gaat krijgen. 

Tot slot

Tot slot heb je de situatie dat jullie allebei geen behoefte hebben om op de eerste date intiem met elkaar te zijn. Wees daar dan ook open en eerlijk over tegen de ander. Misschien maak jij je wel heel veel zorgen wat de ander denkt, maar is diegene daar ook nog helemaal niet aan toe. Wees ook niet ongerust of dit verlangen nog wel of niet komt. Ga ook niet forceren om met elkaar naar bed te gaan, omdat je al zoveel dates hebt gehad. Heb een gezellige tijd samen en geniet van elkaar. Leer elkaar eerst emotioneel kennen als je daar behoefte aan hebt en dan volgt het lichamelijke vanzelf wel. Het belangrijkste is dat jullie beide op je gemak zijn, want dan zal de sex ook het fijnst zijn. Lees hier 5 makkelijke tips om je relatie spannend te houden.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden