5 makkelijke tips om je relatie spannend te houden

5 makkelijke tips om je relatie spannend te houden

Zit je in een sleur van je relatie? Lees hier gratis 5 simpele stappen om je relatie spannend te houden

28 augustus 2020

In het begin is iedere relatie spannend. Je kent elkaar nog niet zo goed en bent elkaar echt beter aan het leren kennen. Natuurlijk is dit spannend, want je weet nog niet zo goed hoe de ander reageert en hoe de persoonlijkheid is. Eenmaal langer in een relatie raak je op elkaar ingespeeld. Je houdt minder rekening met elkaar en krijgt een eigen routine waarin je partner past. Zo sta je op, ga je naar je werk en kom je thuis. Nadat je thuis bent gekomen ben je vaak moe en heb je geen zin in gesprekken of moeite doen in iets of iemand. Vaak beland je op deze manier in een sleur. Hoe voorkom je dat je interesse in elkaar blijft behouden en vooral dat je relatie spannend blijft? Lees het hier in 5 simpele stappen om je relatie spannend te houden. 

Tip 1: Blijf interesse tonen in elkaar

Het is lastig als je zoveel jaar samen bent en alles van elkaar weet om interesse in elkaar te blijven tonen. Toch is dit een van de belangrijkste dingen in een relatie. Want wanneer je geen gesprekken meer met elkaar voert ga je langs elkaar leven waardoor je de connectie met elkaar verliest. Waardeer de kleine dingen die je voor elkaar doet en je zal zelf ook veel waardering terug krijgen. Kookt ze eten voor je of zelfs je lievelingsgerecht, probeer dan tijdens het eten niet op je telefoon te zitten en een gesprek met haar te voeren. In de tijd van de mobiele telefoon en het internet wordt het steeds lastiger om niet bezig te zijn met je telefoon. Vaak is het gewoonte, verveling of heb je het zelfs niet in de gaten. Leg die telefoon weg en voer een gesprek met elkaar. Misschien heeft de ander wel een super interessant iets meegemaakt die dag wat je anders zou missen. Datgeen waar je naar op zoek bent in je relatie dat vind je niet op je telefoon. Het is ook belangrijk om verschillende momenten van de dag in te plannen dat je even tijd met elkaar neemt. Ruim samen de tafel af of was samen de vaat af. Dit kan heel gezellig zijn en zelfs goed voor je relatie. Bouw die momentjes samen in en je zal hierdoor niet langs elkaar leven maar juist veel dingen te weten komen die de ander meemaakt in het leven.  

Tip 2: Blijf voor jezelf opkomen

Naast dat het belangrijk is om interesse in elkaar te hebben is het ook belangrijk om voor jezelf op te komen. In veel relaties zie je dat een van de twee dominant is en de ander meer volgt. Dit zorgt ervoor dat een van de twee zijn eigen gang gaat en de ander volgt. Dit kan aan beide kanten veel irritaties opleveren. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar een goede relatie heeft soms ruzie of wrijving. Dit is belangrijk omdat je dan voor jezelf op komt en jezelf uit waaraan je je stoort. Zo krop je niks op en knapt er niet op een gegeven moment de bom. Ook houdt het je relatie spannend, omdat je respect voor elkaar blijft houden. Wel is het belangrijk dat je voor jezelf op komt op een opbouwende en respectvolle manier naar de ander. Probeer dus echt met elkaar te communiceren en naar de ander te luisteren in plaats van je mening door te drukken en te schreeuwen naar elkaar. 

Tip 3: Kleine dingen hebben vaak een grote impact

Wil je je partner niet lastig vallen met de dingen die jij als onbelangrijke beschouwt? Doe dit juist wel! Uit onderzoek is gebleken dat emotionele afstand vaak ontstaat wanneer je als partner niet de dagelijkse dingen met elkaar deelt. Heb je iets leuks en grappigs meegemaakt op het werk of was je juist ergens erg chagrijnig door? Deel het met je partner tijdens het eten bijvoorbeeld. Misschien vertelt de ander ook wel een leuk of stom verhaal wat hij/zij heeft meegemaakt. Super gezellig toch interactie met elkaar en wie weet heb je wel goed advies voor elkaar of maak je de dag van de ander weer helemaal goed. 

Tip 4: Behoud je eigen doelstellingen in het leven

Natuurlijk moet je samen een leven opbouwen. Wel is het belangrijk dat je je eigen normen en waarden blijft behouden in het leven. Houdt je partner niet van wandelen of ervan om met vrienden af te spreken? Dit hoeft niet te betekenen dat jij daar ook opeens niet meer van mag houden. Blijf wandelen en blijf afspreken met vrienden. Het is vrijwel onmogelijk om dezelfde dingen leuk te vinden en altijd samen te willen doen. Geef elkaar ruimte en laat de ander doen waar die van houdt. Het is goed dat je niet altijd samen bent, zo blijf je ook naar je eigen gevoel luisteren. 

Tip 5: Doe eens lief

Je kan natuurlijk heel lief zijn voor elkaar door voor elkaar te koken, samen te eten  en interesse in elkaar te tonen. Maar vaak is het ook belangrijk om juist in je aanraking of gesprekken lief voor elkaar te zijn. Als je degene niet verstaat in het huis, loop even naar elkaar toe en vraag wat diegene zei in plaats van naar elkaar door het huis heen te schreeuwen. Deze kleine dingen kunnen de sfeer al erg veranderen in huis. Zeker als je kinderen hebt zorg je ervoor dat je geen schreeuw huishouden krijgt. 

Lees hier ook maakt jouw partner je wel gelukkig of 6 tips voor je datingprofiel.

 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden