6 tips voor je datingprofiel

6 tips voor je datingprofiel

24 januari 2020

Om succesvol te worden op een datingsite of dating app is een goed datingprofiel super belangrijk! Als je nog niet bekend bent met online daten kan het bijvoorbeeld lastig zijn wat voor soort foto je moet uploaden en welke informatie je juist wel of niet moet zetten op je profiel. In dit artikel lees je de ultieme tips voor je dating profiel. 

Tip1 Gebruik goede foto’s op je datingprofiel

Een goede foto is super belangrijk op je profiel. Dit maakt namelijk het verschil of je wel of geen succes hebt in je zoektocht naar liefde. Het klinkt misschien heel oneerlijk of oppervlakkig maar je profiel wordt door andere gebruikers beoordeeld op basis van je foto’s. Wanneer een foto iemand aanspreekt zullen ze verder kijken op je profiel, anders niet. Het beste is om minimaal 3 en maximaal 6 foto’s toe te voegen aan je profiel. Zo kunnen andere leden een idee krijgen van je maar hoeven ze niet een heel album af te gaan. Vind je het leuk om jezelf te omschrijven door middel van foto's? Bij Pepper kan je je profiel vorm geven door een collage op je profiel te maken. 

Wat voor soort foto’s moet je dan gebruiken?

Je profielfoto is het allerbelangrijkst, omdat deze overal als eerste zichtbaar is. Het allerbelangrijkste is dat de foto duidelijk is. Als je foto niet scherp is ben je niet goed te zien en is het dus geen goede foto.
Foto’s die veel succes hebben zijn:

  1. foto’s waarop je wegkijkt van de camera
  2. Foto’s met een huisdier
  3. Foto’s als je op vakantie bent, vaak ben je hier blij en ben je iets leuks aan het doen wat voor de ander leuk is om naar te kijken

Tip2: vertel iets leuks of uitdagends in je profieltekst

Vaak kan je naast foto’s ook een profieltekst instellen. Deze tekst kan je vaak zelf schrijven waardoor je lekker creatief kan zijn. Als je hier iets origineels hebt wat mensen aanspreekt dan kan je hier veel leuke gesprekken door krijgen. houd de toon in je profieltekst positief en leuk zoals:

  1. Spreek ik je aan, stuur me een berichtje!
  2. Houd jij ook zo van pizza? Laat even weten wat jouw favoriete pizza is, misschien breng je me wel op ideeën voor een nieuwe lieveligspizza.

 

Mobiel daten

Tip3: Laat zien dat je een leuk en eigen leven hebt

Op je datingprofiel is het handig om naar voren te laten komen dat je een leuk en eigen leven hebt. Wanneer anderen zien dat je een leuk leven hebt zullen ze eerder geneigd zijn om daar deel aan te willen nemen. Als je de hele dag saai thuis voor de televisie ziet dan zal dit weinig anderen aanspreken om hier bij te komen zitten. Hou je van vakantie en mooi weer? Laat dit zien op foto’s, vaak vinden mensen je dan interessanter en zullen eerder contact met je op zoeken. Zo vinden vrouwen het belangrijk dat je een goede baan hebt en leuke vrienden. Lees ook de beste en serieuze datingsites.

Tip4: Wees eerlijk in wat je vertelt op je dating profiel

Wees eerlijk over alles wat je in je datingprofiel vertelt, ga niet liegen over bepaalde zaken. Wanneer je bijvoorbeeld liegt over je leeftijd, kinderen, werk of iets dergelijks en het klikt uiteindelijk met degene dan heb je bij je eerste date al heel wat uit te leggen. Wees eerlijk en degene met wie het klikt zal dan ook echt klikken. Zo verspil je geen tijd aan mensen die toch niet geïnteresseerd zijn wanneer je wel eerlijk bent.

Tip5: Laat bepaalde informatie weg

We hebben net al aangegeven dat liegen geen optie is. Wil je toch dat anderen bepaalde dingen niet weten op je profiel, laat deze dan weg. Wanneer anderen hier naar vragen dan heb je al een gesprek met ze en heb je niet gelogen over een bepaalde situatie.

Tip6: Vul je datingprofiel volledig in

Zorg ervoor dat je datingprofiel volledig ingevuld is. Wanneer je profiel veel informatie heeft zal je eerder succes hebben dan wanneer andere gebruikers alleen je gebruikersnaam kunnen lezen. Door de hoeveelheid informatie kunnen anderen je beter leren kennen en kunnen ze ervoor kiezen om je aan te spreken. Geef niet teveel informatie, sommige dingen willen mensen niet weten.

Benieuwd naar onze ervaring op de datingsites? Lees hier onze reviews van onze algemene datingsites zoals Lexa, Pepper, Be2 of Relatieplanet.

 

Bekijken Pepper

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden