De 4 belangrijkste dingen om te weten over dating voor hoger opgeleiden

De 4 belangrijkste dingen om te weten over dating voor hoger opgeleiden

7 februari 2020

In deze samenleving komen er steeds meer singles. Dit komt mede omdat Nederlanders het druk hebben. Toch met de komst van social media neemt de eenzaamheid toe. Dit komt onder andere omdat mensen het leuke interessante leven van andere zien en zichzelf hier vooral niet in terug zien maar wel graag willen hebben. Mede door de komst van social media en omdat mensen steeds zelfstandiger worden wordt de bepaalde standaard voor je toekomstige partner steeds hoger. Zo wordt het opleidingsniveau voor veel Nederlanders steeds belangrijker. Dit is ook terug te zien aan de stijgende populariteit van datingsites voor hoger opgeleiden zoals Elitedating en Parship .

  1. Intelligente vrouwen en niet al te slimme mannen vinden moeilijk een partner

Wanneer er gekeken wordt naar de cijfers en statistieken van mannen en vrouwen zijn er twee belangrijke zaken. Zeer intelligente en opgeleide vrouwen hebben moeite met daten en het vinden van een partner. Dit komt omdat vrouwen de neiging hebben om een partner te vinden die slimmer is dan hen. Mannen daarentegen zoeken een partner die minder slim of ‘’zwakker’’ is dan hen. Dit komt omdat mannen vaak willen zorgen voor hun partner en dit makkelijker is wanneer ze ‘’sterker’’ zijn dan hun partner. Wanneer een man laagopgeleid is kan het voor deze man moeilijk zijn om een partner te vinden.
Wanneer je dus in deze categorie valt kan het moeilijk voor je zijn om een partner te vinden. 
 

  1. Waarom zoeken mannen eigenlijk vrouwen die lager opgeleid zijn dan henzelf?

Vanuit onze geaardheid zijn we als mens op zoek naar voortplanting. Om het meeste kans op deze voortplanting te hebben is het vanuit de man natuurlijk om naar een vrouw te kijken of ze vruchtbaar is. Dit wordt gedaan op basis van lichaamsvormen. Daarnaast kijkt een man ook of een vrouw een goede moeder voor zijn kinderen kan zijn. Vaak zoekt een man dan naar stabiliteit en of de vrouw zorgzaam is. 

Vrouwen worden steeds feministischer waardoor het voor een man vanuit zijn biologie verwarrend kan zijn dat een vrouw voor zichzelf zorgt. Het is namelijk zijn taak om voor de vrouw te zorgen en te beschermen. Wanneer dit niet nodig is, wat is zijn taak dan nog?

Als vrouw kan je nog wel een powerwoman zijn, maar benadruk deze onafhankelijkheid niet te erg. Dit kan mannen afschrikken terwijl je ze juist wil verleiden. 
 

  1. Als ik hoger opgeleid ben, moet ik dan alleen maar andere hoger opgeleiden daten?

Het is niet perse nodig om andere hoger opgeleiden te daten om een succesvolle relatie te hebben. Daarnaast wil opleidingsniveau niet altijd wat zeggen over de inteliggentie van iemand.
Wel hebben studies bewezen dat mensen met een gelijkwaardig opleidingsniveau meer kans hebben op een langere en gelukkigere relatie. Dit komt vaak omdat ze dezelfde interesses hebben en met elkaar kunnen sparren over bepaalde onderwerpen. Door deze gelijkwaardigheid ben je minder onzeker wat resulteert tot een gelukkigere relatie. 

  1. Beste datingsites voor hoger opgeleiden

Heb je eerder datingsites geprobeerd zoals Tinder, maar ben je daar al snel op uitgekeken door het type mensen die hier op zitten? Je kent wel die typische duckface foto’s, nietszeggende selfies wat uiteindelijk ook resulteert tot simpele inhoudsloze gesprekken.

Je bent juist op zoek naar iemand met inhoud waar je urenlange gesprekken mee kan houden over bepaalde onderwerpen of naar iemand die het begrijpt dat je druk bent met werk en hierin gedreven bent. 

Verschillende datingsites hebben deze vraag van singles gehoord en zijn daarom datingsites gestart die zich richten op hoger opgeleiden singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. 

  • Zo is Elitedating een datingsite die zich richt op hoger opgeleiden. Bij het aanmelden wordt je opleidingsniveau gevraagd, wat minimaal HBO of WO is. Op deze manier heeft Elitedating een duidelijke doelgroep aangegeven die ook kenbaar is bij het inschrijven.

  • Parship is een populaire datingsite die bekend staat om de leuke hoogopgeleide singles. Parship is actief in 13 landen en hanteert een unieke matchingmethode, waardoor je door Parship echt gematcht wordt op basis van je persoonlijkheidstest. Super veel kans op slagen dus!

  • Smartsingles, de naam zegt het al singles op niveau. In tegenstelling tot andere datingsites voor hogeropgeleiden heeft Smartsingles geen minimumeis waardoor je ook kan aanmelden als je geen hoge opleiding hebt maar wel slim bent.

  • Match4me onderscheid zich door verschillende functies aan te bieden die andere datingsites voor hoger opgeleiden niet hebben. Ook wanneer je geen zin hebt in een gesprek kan je van de datingsite gebruikmaken zoals door het lezen van artikelen.

Bekijken Elitedating

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden