Grindr verwijderd filter op huidskleur

Grindr verwijderd filter op huidskleur

Na de #BlackLivesMatter opkomst verwijderd Grindr de huidskleur filter op de app

31 juli 2020

Bijna iedereen kent de populaire gay dating app Grindr wel. Sinds de #BlackLivesMatter in opkomst is gepaard met de jarenlange klachten van gebruikers, gaat Grindr de filter op huidskleur in de app verwijderen. Deze beslissing lijkt kort na aanleiding van de vele protesten in Amerika van #BlackLivesMatter te zijn genomen. Bij #BlackLivesMatter zijn momenteel in de hele wereld protesten tegen racisme. #BlackLivesMatter is een aantal weken geleden opgericht nadat George Floyd bij een arrestatie stikte vanwege een politieagent die minutenlang op zijn nek heeft gezeten. Na de vele protesten in vrijwel alle landen van de wereld lijkt ook Grindr nu actie te nemen tegen racisme op de datingsite. 

Tweet over het verwijderen van de huidskleur filter gaat Viraal

Het verwijderen van de huidskleur filter op de app lijkt een direct gevolg van een tweet van een Grindr gebruiker. Deze betreffende tweet was een reactie op een uiting van Grindr zelf waarin de app in een tweet aangaf solidair te zijn tegen racisme en de #BlackLivesMatter beweging. Veel gebruikers waren het niet eens met deze tweet en vonden het hypocriet, omdat Grindr volgens hen weinig tot niets doet om op te komen tegen racisme. Zo riepen veel gebruikers op om de etniciteit filter uit de datingapp te verwijderen. Kort na al deze ophef uitte Grindr zelf via de media de huidskleur filter te verwijderen. 

Gebruikers zetten vraagtekens bij de motivatie van Grindr

Ondanks dat veel gebruikers blij zijn dat Grindr deze maatregel heeft getroffen worden er wel vraagtekens gezet bij de motivatie van Grindr .

Veel donkere mannelijke gebruikers geven aan dat ze het niet gepast vinden dat Grindr nu pas de filter gaat verwijderen. Zij hebben namelijk al jaren het verzoek gedaan om deze filter te laten verwijderen, zonder resultaat. Sommige gebruikers die dit verzoek deden werden zelfs geblokkeerd nadat ze herhaaldelijk hierover klaagde. Doordat Grindr volgens hen de huidskleur filter pas wilde verwijderen nadat er veel ophef en steun kwam vanuit #BlackLivesMatter lijkt het oprecht van Grindr

Teleurstelling bij de zwarte gemeenschap

Naast de vreugde is er ook teleurstelling bij donkere mannen bij het verwijderen van de huidskleur filter bij Grindr . Veel donkere mannen geven aan deze app niet alleen te gebruiken om een date of relatie te vinden, maar ook om in contact te komen met andere donkere mannen in hun regio die net als hun gay zijn. Door samen in contact te komen kunnen ze elkaar helpen met acceptatie om gay te zijn. Binnen de zwarte gemeenschap is homoseksualiteit niet altijd even geaccepteerd. Door deze filter te gebruiken konden ze makkelijker in contact komen met hen om ze eventueel te helpen met de acceptatie. 

Daarnaast is alleen het verwijderen van de huidskleur filter niet de manier om racisme tegen te gaan. Zo wordt er namelijk door Grindr momenteel nog maar weinig gedaan tegen andere uitingen van racisme op de datingapp. 

 

Bekijken Grindr

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden