4 Redenen waarom vrouwen niet reageren op jouw berichtjes

4 Redenen waarom vrouwen niet reageren op jouw berichtjes

Lees nu waarom vrouwen niet op jouw berichtjes reageren bij een datingsite

15 juli 2020

Heb je je onlangs ingeschreven bij een datingapp zoals Lexa, Relatieplanet of Pepper, maar reageren vrouwen niet op je berichtjes? Geloof ons, dan ben je hierin niet de enige! Veel mannen beginnen enthousiast met het aanmelden bij een datingsite en het maken van een profiel, maar ondervinden later last om dit enthousiasme vast te houden. Waarom? Omdat ze simpelweg geen tot weinig reacties terugkrijgen van vrouwelijke gebruikers op de datingsite. Lees hier de 5 belangrijkste redenen waarom jij als man geen reactie krijgt van die leuke vrouwen en natuurlijk ook hoe je deze reactie juist wel kan krijgen!

Reden 1: Er zijn meer mannen dan vrouwen lid op de datingsite

Zoals je al misschien heb gemerkt zijn datingsites populairder onder de mannen dan de vrouwen. Dit resulteert dat er meer mannelijke profielen zijn dan vrouwelijke profielen. Doordat de vrouwen veel keus hebben begin je eigenlijk vrijwel met een nadeel. Je hebt namelijk niet alleen meer concurrentie, zodra mannen merken dat er een mannenoverschot is gaan ze elkaar proberen te overstemmen. Hierdoor krijgen vrouwen extra veel berichtjes waardoor jouw berichtje natuurlijk niet zo snel meer gaat opvallen. 

De oplossing hiervoor is om vooraf de man-vrouw verhouding op een datingsite zoals Pepper of Relatieplanet te onderzoeken voordat je betaald lid wordt. Je kan dit op een aantal manieren doen namelijk door informatie op de website op te zoeken. Je moet hier wel rekening mee houden dat deze informatie niet perse waarheid hoeft te zijn.  Om hier snel achter te komen kan je naar het overzicht gaan met nieuwe leden, op deze pagina is te zien welke profielen recent lid zijn geworden of online zijn. Zijn dit merendeels mannelijke gebruikers dan kan je er vanuit gaan dat de site vooral mannelijke profielen heeft. 

Reden 2: de vrouwen die je benadert zijn heel populair

Wanneer er veel concurrentie is dan worden de vrouwen kieskeuriger. Hierdoor heb je al risico dat ze minder snel reageren. Een andere optie is dat je alleen hele populaire vrouwen benaderd. Deze vrouwen krijgen misschien wel tientallen berichtjes per dag of zitten niet te wachten op nieuwe contacten. Sommige profielen worden nou eenmaal vaker benaderd en zijn populair bij meerdere mannen. 

De oplossing hiervoor is om verschillende type vrouwen te benaderen. Benader een vrouw waarvan jij denkt dat die bij jou past, en kijk naast uiterlijk ook naar het innerlijk. Doordat je gaat kijken wat echt bij jou past kies je misschien een minder populaire vrouw waardoor je juist wel reacties kan gaan krijgen. 

Reden 3: je profiel is niet interessant genoeg

Succes op een datingsite zoals Lexa of Relatieplanet valt of staat bij je profiel. Vrouwen vinden het over het algemeen belangrijk om op je profiel te kunnen zien dat je veel tijd hebt besteed aan je profiel zodat ze zien dat je daten serieus neemt. Zelfs wanneer je alleen op zoek bent naar een scharrel dan moet je je profiel serieus aandacht geven. Als je geen of weinig aandacht aan je profiel hebt besteed toont dat niet genoeg inzet en gaat het daar al mis.

De oplossing hiervoor is een dating profiel maken op bijvoorbeeld Relatieplanet of Lexa waarin je veel van jezelf laat zien en op een originele manier doet. Maak een goede foto en geef de lezer genoeg informatie over jezelf. Probeer vooral positief te zijn en maak de lezer nieuwsgierig. Wie zou dan niet meer willen weten van jou? Heb je daar een beetje moeite mee dan kan je bij Pepper een hele collage maken, super creatief en origineel!

Reden 4: De vrouw die je benaderd is niet meer actief op zoek naar een man

Heb je een date gevonden? Wanneer zet je je profiel op inactief of verwijder je je profiel? Juist dit is heel lastig te zeggen, want vanaf wanneer is je relatie serieus genoeg om je profiel weg te doen? Misschien vergeet je juist wel dat je een profiel hebt en log je nooit meer in omdat je super druk bent met werk of je privéleven. Op een datingsite zijn veel inactieve profielen hierdoor waardoor je niet ziet of iemand nog gebruik maakt van zijn profiel. 

De oplossing hiervoor is om te controleren of een datingsite inactieve profielen na een tijdje verbergt zodat ze niet meer naar voren komen in je zoekresultaten of bij je matches. Als er van bekend is dat een datingsite dat niet doet dan kan je er ook voor kiezen om alleen vrouwen te benaderen waarvan te zien is dat ze online zijn. 

Bekijken Relatieplanet

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden