6 Tips die goed te gebruiken zijn bij speeddaten

6 Tips die goed te gebruiken zijn bij speeddaten

11 juni 2020

Speeddaten is een snelle en makkelijke manier om op korte termijn nieuwe mensen te leren kennen. Bij het speeddaten wordt je in een snel tempo aan verschillende (soorten) singles voorgesteld. Zoals de naam het al zegt, Speeddate is een date die snel gebeurd. Zo duurt een speeddate gesprek meestal een aantal minuten. De meeste Events zoals bij Lexa of Pepper laten een speeddate niet langer dan 10 minuten duren. Als deze tijd voorbij is, krijg je een seintje of hoor je een bel waarbij je naar de volgende speeddate kandidaat gaat. Om achteraf goed te weten of je speeddate beviel kan je tijdens en na de gesprekken aantekeningen maken. Vind je iemand leuk of lijkt je iemand interessant? Dan kan je dit op een kaartje aangeven en achteraf aan de organisatie zoals Lexa of Pepper geven. Wanneer jullie elkaar beiden leuk vonden en dit doorgegeven hebben worden contactgegevens uitgewisseld. Je loopt hierdoor geen blauwtje of je hoeft iemand niet direct af te wijzen als je daar moeite mee hebt. Hieronder volgen nog wat extra tips wanneer je gaat speeddaten.

De eerste indruk

Een eerste indruk kan tegen je werken maar kan je ook veel voordeel geven. Wanneer je gespannen bent of heel verlegen wordt van iemand dan heb je dit vaak niet in de hand. Wat je wel in de hand hebt is je vertoning en verzorging. Zorg er dus voor dat je er goed en verzorgd uit ziet, ruik lekker, doe je haren of maak jezelf mooi op. Door er verzorgd uit te zien is de kans op succes natuurlijk een stuk groter dan wanneer je slonzig bent en stinkt.

Geen verwachting

Een verwachting is de moeder van alle teleurstellingen. Dit geldt zeker voor speeddaten. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer naar een speeddate evenement te gaan zonder dat je er iets van verwacht. Op deze manier heb je niet teveel spanningen en kan het alleen maar meevallen. Als je van te voren zeker weet dat je je droomman of vrouw gaat ontmoeten dan is de teleurstelling achteraf misschien erg groot als dit niet het geval is. Ook kan je daardoor niet open staan voor leuke ontmoetingen wanneer je naar een ideaalbeeld op zoek bent. Probeer overal voor open te staan en objectief te blijven. 

Wees enthousiast

Niemand houdt van een pessimist of iemand die ongeïnteresseerd is. Probeer dit enthousiasme ook bij iedere nieuwe speeddate vast te houden. Er is natuurlijk een grote kans dat je vaak hetzelfde moet vertellen of vaak hetzelfde vraagt. Ookal wordt hetzelfde aan je gevraagd probeer net zo enthousiast over je hobby of woonsituatie te vertellen zoals je dat de eerste keer deed. Op deze manier blijf je en goede indruk maken ook bij je 5e speeddate. Probeer ook originele vragen te stellen, hierdoor springt je date er bij de ander uit en heb je ook kans dat degene tegenover je zit niet de hele tijd hetzelfde verhaal hoeft te vertellen. 

 

Houdt het luchtig

Je hebt maar kort de tijd tijdens een gesprek, probeer daarom een luchtige vraag of onderwerp te kiezen waar je het over gaat hebben. Begin niet gelijk over je kinderwens want dit kan anderen afschrikken. Natuurlijk is het wel belangrijk om te weten van een ander, maar laat dat zitten tot de tweede of derde date. Je wilt immers nog wel een kans maken op een tweede of derde date. Wanneer je het luchtig houdt en grappig heb je trouwens ook meer kans dat je een goede indruk achter laat dan wanneer je saai en degelijk bent. Overdrijf het niet en blijf jezelf dat is wel heel belangrijk.

Praat niet alleen over jezelf en maak er geen interview van

We begrijpen dat je allebei heel veel vragen hebt en dingen wil weten, maar probeer er geen interview van te maken. Probeer op een leuke manier een gesprek te hebben. Wanneer je alleen over jezelf praat en de ander niet de ruimte laat om te praten leer je de ander ook niet kennen waardoor je dus moeilijk zal kunnen oordelen of je de ander leuk vindt. Luister ook wat de ander te vertellen heeft en ga niet alvast in je hoofd de volgende vraag bedenken. Luisteren is erg belangrijk en het geeft je ook de kans om op een onderwerp door te vragen, verder te praten of op in te haken. Dit geeft een betere indruk dan de hele tijd lossen vragen aan iemand te stellen. Probeer ook zo weinig mogelijk standaard vragen te stellen. Waarschijnlijk zijn er veel anderen die vragen naar werk en hobby’s. Wanneer je vraagt hoe hun ideale dag eruit ziet of waarom ze zo’n plezier hebben in hun werk krijg je toch de informatie te horen, maar wel op een andere en originele manier.

Kom iets later of eerder

Als je naar een speeddate evenement gaat zoals die van Lexa of Pepper heb je vaak de mogelijkheid om van te voren met elkaar te kletsen. Dit omdat de organisatie moet wachten tot iedereen aanwezig is en het speeddaten kan beginnen. Vind je contact leggen een beetje moeilijk, probeer dan wat later te komen. Op deze manier begint het evenement pas als je binnenkomt en hoef je niet eerst awkward gesprekken vooraf te hebben. Houd je daar juist wel van dan kan je beter eerder komen. Op deze manier heb je de mogelijkheid om alvast een beetje te kletsen waardoor het ijs al is gebroken. Daarnaast heb je iemand al kort gesproken waardoor je makkelijker de tweede keer het gesprek voert, het voelt immers al vertrouwelijker aan. 

Heb jij wel eens gespeeddate bij organisaties of bij datingsites zoals Lexa of Pepper? Wat zijn je ervaringen? Heb je zelf nog tips om anderen te helpen? Laat het ons weten in een reactie!


Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden